Home Nyheter SISTE INNEN TECH: Dette stilles ut på verdens største teknologikonferanse

SISTE INNEN TECH: Dette stilles ut på verdens største teknologikonferanse

0
Både små og store roboter forventes å prege messegulvet under CES 2019. Foto @ CES

Rullbare TVer, nye roboter, stemmestyrte hjem og smarte kofferter som følger etter deg. Dette er bare noen av tingene som forventes å debutere på CES 2019−konferansen.

For tech−entusiaster og endringsagenter er andre uken i januar en stor tid. For da er det nemlig klart for verdens største tech−messe, Consumer Electronics Show (CES).

CES 2019 starter i dag, tirsdag 8. januar og varer frem til fredag 11. januar, men selv før messegulvet offisielt åpner, har det allerede kommet flere avsløringer og hint fra både gigantselskaper og innovative startups.

InnoMag er til stede og følger de nyeste trendene, og de store oppfinnelsene. Her er noe av det som forventes på messegulvet:

Rullbare TV−er:

LG har allerede hintet om hva de kommer til å vise frem på årets messe. I fjor viste selskapet frem en prototype til en rullbar TV, og de har i år hintet om at de vil vise frem det ferdige produktet. I tillegg har LG annonsert at de har med seg TV−er med 8K−oppløsning.

Brettbare mobiler:
Det er ikke bare TV−ene som nå skal kunne bøyes, brettes og rulles. Ryktene svirrer om LG også har med seg en breddbar mobil på lasset. Det er også forventet at Samsung og Royole kommer med nyheter om temaet. Sistnevnte kunne i høst vise frem en brettbar mobiltelefon, og mange håper de nå skal ha et ferdig produkt klart.

Undervannsdroner:
For kjenninger av det norske innovasjons−miljøet er ikke undervannsdroner noe nytt. Men nå får Christine Spiten og Blueye Robotics konkurranse. Til CES kommer flere nye undervannsdroner, blant annet Sublue som har med seg en prototype av sin nye drone med navnet Nano.

Smarte biler, selvkjørende biler, flyvende bilder:

Selvkjørende biler var også med på fjorårets CES-messe, men det forventes at bilene også skal få vist seg frem i år, både smartere biler og selvkjørende biler. Det nederlandske selskapet PAL-V har avslørt at de kommer til å ha med seg sin flyvende bil PAL-V Liberty, og at besøkende kan få prøve å fly den (dog i en VR-simulator).

Den flyvende bilden PAL-V Liberty. Foto @ PAL-V

Roboter av alle slag:
Roboter har blitt en stor greie på CES. Ping−pong−roboter, selskapsroboter, og vaskeroboter. Det finnes roboter til all slags bruk, og i år er intet unntak. Det forventes at robotene skal starte sin innvasjon på messen, for i år er det 27 % mer robot-utstillere enn i fjor. Blant de annonserte er BreadBot, en robot som kan bake 10 brød i timen.

AI og stemmestyring:
Alexa og Google Assistant er som vanlig i sin tette kamp i forkant av messen, og det forventes at både Amazon og Google skal sloss om oppmerksomheten og reklameplassen under messen. Begge selskapene jobber hardt med å få stemmeassistent inn i de minste og største ting. Amazon har blant annet gjort det mulig å integrere Alexa i toalettet, og det forventes mange forskjellige prototyper på hva stemmeassistentene kan brukes til.
Presidenten bak CES, Gary Shapiro, har i forkant av messen sagt at AI er showets stjerne i år, og det forventes at de fleste kategorier vil ha et «smart» produkt.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst