Solcelle-ku skal stoppe barnearbeid i Afrika

“Solar Cow” skal gi barn mulighet til å gå på skole, mens de samler opp “Power Milk” i en solcelle-lader-ku. Nå har prosjektet vunnet CES Innovation Award. 

Fremdeles er 500 millioner mennesker i Afrika uten strøm og selskapet YOLK, et selskap innenfor innovativ sol-energi, ønsker nå å hjelpe flere av disse.

“The Solar Cow project” er et gründer-prosjekt som jobber med å stoppe det økende problemet med barnearbeid i Afrika, og tilby utdanningsmuligheter ved å belønne foreldrene med gratis elektrisitet – noe som har en høy verdi i Arfrika. På den måten håper de at foreldrene heller ønsker å sende barna på skole istedenfor ut i arbeidslivet.

Solar Cow er en solcelle-drevet ladestasjon, formet som en ku, derav navnet. Kuen står inne på skolens område, og elevene får der utlevert “Power Milk”, en bærbar lader, formet som en melkeflaske som de kan plassere under “kuens” jur. Mens “melkeflasken” lader, er barna på skole, og når skoledagen er over, vil de kunne ta med seg laderen hjem for å gi strøm til husholdningen.

YOLK startet Pilotprosjektet har vært installert i en liten landsby i Pokot, Kenya og har hatt stor suksess der.

Solar Cow- prosjektet har også vunnet AidEx Innovation Challenge Award i 2018.

 

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »