(Bilde: Hilde Dalen, styreleder i SE Senteret og Vibeke Hammer Madsen, adm. dir., Virke)

(Innlegget er del av mediepartneravtalen for Innovation Forum Norway)

Mandag denne uken ble det avholdt konferanse om sosialt entreprenørskap som trakk fullt hus på Stortinget. Tittelen var passende nok ”Sosialt entreprenørskap- fra ord til handling”, noe vi gleder oss til å se resultater fra i tiden fremover.

Initiativet til konferansen kom fra Senter for Sosialt Entreprenørskap og Innovasjon, i samarbeid med Innovation Forum Norway, Gründerforeningen og 3in.no, med FrP som vertskap. Fra scenen hørte vi blant andre arbeids- og sosial minister, Robert Eriksson og statssekretær, Paul Chaffey, fra kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Vibeke Hammer Madsen, adm. dir. i Virke fortalte om den nye satsingen som de gjør sammen med Senter for Soialt Entreprenørskap og Innovasjon, hvor de skaper en arena for samarbeid på tvers, for å øke innsikt i mulighetene som befinner seg i skjæringspunktene mellom de tradisjonelle siloene.  

– Vi er svært stolte av at Senter for Sosialt Entreprenørskap og Innovasjon, nå sammen med Hovedorganisasjonen Virke etablerer en egen arena for sosiale entreprenører, fortalte Hammer Madsen.

-Vi gleder oss til å samles i Virke. Grupper vi kan sammenligne oss med er svært fornøyd med sitt medlemskap i Virke, sier Hilde Dalen, Sosial innovatør, gründer av KREM og styreleder av Senter for Sosialt Entreprenørskap og Innovasjon. Nettverk for sosialt entreprenørskap har i overkant av 2700 medlemmer, som er spredd over hele landet, og nå samles de hos Hovedorganisasjonen Virke.

Blant de gledelige nyhetene er også at regjeringen nå øker sin bevilgning til sosiale entreprenører, og Paul Chaffey inviterer inn til en ny “kokebok” for sosialt entreprenørskap. Det handler om å reformere systemene.
Madsen avsluttet konferansen med stor entusiasme og begeistring for samarbeidet.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here