Elon Musk har postet det første offisielle bildet av SpaceX egen romdrakt på Instagram, og avslører at det vil komme flere detaljer om noen dager.

– Det er verdt å legge merke til at denne faktisk fungerer. Den har allerede blitt testet i dobbelt vakuumtrykk, skriver Musk på Instagram.

Selve drakten er hvit og romslig. – Det var vanskelig å balansere estetikk og funksjon, skriver Elon Musk under bildet.

SpaceX-draktene vil bli brukt av NASAs astronauter når de begynner å bruke Dragon Capsule til og fra Den internasjonale romstasjonen ISS. Drakten er ikke ment for bruk utenfor romskipet, men brukes av astronauter som sikkerhetsdrakt under transport i tilfelle romskipet mister trykk på ferden til ISS.

 

Foto: SpaceX egen romdrakt, @ElonMusk instagram.

 

Elon Musk stiftet romselskapet SpaceX, et amerikansk romtransportselskap, i 2002 med målsetting om å gjøre romfart billigere og tryggere. SpaceX fokuserer på utvikling og bygging av forholdsvis enkle og rimelige bæreraketter som Falcon 1 og 1e, Falcon 9, og romfartøyer som Dragon. Kombinasjonen Falcon 9 og Dragon er tenkt brukt i kommersiell transport av forsyninger, senere også mannskaper, til Den internasjonale romstasjon. Hovedkontoret ligger i Hawthorne, California.

 

Foto: @ElonMusk instragram