Home Biz Stor milepæl for Amazon: er nå det andre selskapet i verden verdt...

Stor milepæl for Amazon: er nå det andre selskapet i verden verdt 1 billion dollar

Foto @ Flickr/ Seattle City Council

De store tech-gigantene har lenge kjempet om å bli det andre selskapet i verden til å bli verdsatt til én billion dollar. Tirsdag vant Amazon slaget. 

Det første selskapet som ble verdsatt til én billion dollar, var Apple. I etterkant har det vært spekulert i hvem som ville bli den neste. Spekulantene trengte ikke vente lenge, tirsdag viste tallene på børsen at Amazon hadde nådd samme milepæl, kun én knapp måned etter Apple.

Amazon ble grunnlagt av businessmannen Jeff Bezos i 1994, som en lite bokutsalg i byen Seattle. I dag spiller selskapet en sentral rolle i alt fra netthandel til video streaming. Selskapet hoster også websider som AirBnb, Netflix og Unilever. Ifølge Business Insider hadde hadde Amazon 560 000 medarbeidere globalt og rapporterte 177,87 milliarder dollar i salg.

Verdens rikeste

Med et eierskap på 16 prosent av selskapet, har Besos blitt kåret til verdens rikeste mann opptil flere ganger av Forbes, avhengig av aksjekursen. Han skal på nåværende tidspunkt være verdt 168 milliarder kroner, ifølge magasinet.

Samtidig som Bezos kan smykke seg med tittelen som verdens rikeste, har selskapet fått massiv refs for å ha det som skal være svært dårlige arbeidsvillkår for sine ansatte.  Anklagene går blant annet ut på at Amazon-arbeidere tjener så lite i timen at de er avhengig av statlig hjelp og såkalte “food stamps” for å overleve.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst