Pilotstreiken i Lufthansa rammer 450 000 passasjerer. 3800 flyvninger kanselleres – 72 til og fra Norge. Pensjonsrettigheter står i fokus i Tyskland, i likhet med her hjemme.

11 000 industriarbeidere kan bli tatt ut i steik, hvis det ikke blir enighet før midnatt. (Siste: FRONTFAGENE KOM TIL ENIGHET oppdatert onsdag 2/4).

Fellesforbundet og Parat brøt forhandlingene med Norsk Industri. Partene har vært i frivillig mekling, men nå går forhandlingene inn i siste fase. Blir de ikke enige innen midnatt, havner årets frontfagoppgjør i streik.

Fellesforbundet har meldt plassfratredelse for rundt 30 prosent av medlemmene i frontfaget – noe som vil si 9358 medlemmer hos 102 bedrifter. Parat har sammen med det andre YS-forbundet Safe meldt plassfratredelse for 2000 medlemmer fra 25 bedrifter.

Meklingen med Riksmekleren varer i utgangspunktet i ti dager. Når det blir brudd er det tvungen mekling fram til en eventuell konflikt oppstår.

Partene har frist til midnatt, natt til onsdag, på å komme fram til en løsning.

Hvis det blir et anbefalt forslag, vil resultatet sendes ut til uravstemning blant de medlemmene som går på Industrioverenskomsten som utgjør frontfagene.

Fellesforbundet har også brutt meklingen for byggfagene. Meklingen der må være avsluttet innen kl 24. fredag 4. april. Hvis det ikke blir enighet for byggfagene, vil 5985 medlemmer i 92 bedrifter gå ut i streik fra lørdag morgen.

Streiken i Lufthansa starter onsdag og varer ut fredag. 

Det tyske flyselskapet har varslet at 72 flyvninger til og fra Norge vil bli rammet. 48 flyginger til og fra Oslo, seks flyginger til og fra Bergen og 18 flyginger til og fra Stavanger er kansellert. SAS´ samarbeidspartner vil også ramme mange norske passasjerer på flighter i utlandet. SAS og Lufthansa har en samarbeidsavtale som gjør at mange som flyr med SAS, reiser med Lufthansa-fly. Streiken kommer som følge av uenigheten mellom pilotforeningen Vereinung Cockpit og selskapet. Pilotene ønsker mer i lønn og bedre pensjonsrettigheter.

 

Lufthansa – Flyinformasjon

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here