Tesla-feber, Tesla-gründer & Tesla-Jens

Stoltenberg får pepper – men Norge har Tesla-feber!

Tesla-sjef Elon Musk (t.v) og sjefteknolog Jeffrey B. Straubel i Oslo. Foto: Solid Media Group 

 

 

Vi cruiser forbi køen på E-18. El-bilen har drag som et jagerfly før take-off. Sjekker aller siste nytt på VG Nett fra PC-skjermen på dashbordet. Drar opp den rå lyden på anlegget, det er endelig litt vår i luften! Damene kan boltre seg med STOR veskeplass på gulvet, i stedet for gearspak. Liker!

 

Fiffen og kronprinsparet varmet opp med Tesla-vorspiel på “The Thief” i helgen, mens 1400 Tesla-frelste møtte opp i Folketeatret i Oslo, for å se og høre Tesla-sjef Elon Musk og hans sjefteknolog Jeffrey B. Straubel.  Teslas egne lokaler ble alt for små – for alle som hadde meldt seg på.


Vekkelsesmøte
– en ny Jobs?

Det er lett å sammenlikne Elon Musk med Steve Jobs, skriver journalist Odd Richard Valmot i www.tu.no etter sin opplevelse fra salen.

“Begge har tenkt fundamentalt nytt og revolusjonert flere industrier. Om Musk lykkes like bra med Tesla og SpaceX er for tidlig å si, men det ser bra ut. Veldig bra”.

Men der slutter også sammenlikningen. Odd Richard Valmot har vært med på en mengde liknende arrangementer med Steve Jobs, og mener han var en helt annen type, tross parallellene.

“Jobs var fantastisk karismatisk og snakket elegant om produktene som han og selskapet han styrte med knallhard hånd, holdt potte tett om, til han slapp nyheten fra scenen.

Musk derimot snakket med et kanskje like entusiastisk publikum, men på en ydmyk og uvanlig åpen måte og ikke enveis til menigheten. Så Elon Musk er ikke som Jobs. Han er høflig og takker for innspill, og han stotrer litt. Han er ikke like elegant. Men det går rundt i hue på ham når han svarer. Dette er ikke innøvd. Folk får de beste svarene han kan gi der og da”.

Han har sin bakgrunn i programvare og i rakettindustrien.

– Det er mange gode ideer å hente om man ser over grensene til andre industrier. I fly og rakettindustrien er det ingen som finner på å bruke stål. De bruker aluminium. Det gjør vi også, men resten av bilindustrien holder fast i stålet. Samtidig er også bilindustrien en inspirator. Ingen annen industri har oppnådd så mye innen masseproduksjon av komplekse maskiner som den, sier Musk.

Datamaskin på hjul

“Når vi først sammenlikner Jobs og Musk, er det en annen ting som slår oss når han snakker. Tesla har også skapt en datamaskin. En svær batterimodell i aluminium og på hjul, men i sentrum finner vi operativsystemet og programvaren. I mye større grad enn hos noen av de andre bilprodusentene bruker de elektronikken og programvaren”, skriver tu.no

 

Jens Stoltenberg med Tesla

Tesla-Jens on the road

Det har vel ikke gått mange hus forbi at tidligere statsminister Jens Stoltenberg har fått seg ny firmabil av Ap.

– Jeg har aldri vært opptatt av bil og er det for så vidt ikke nå heller, men jeg må jo si at denne bilen her imponerer meg, sier Stoltenberg til VG.

Kan jeg lade på Lade?

Han fortalte strålende fornøyd om sitt nye grå fartsvidunder til P4 på veien til Trondheim – og la ut dette morsomme bildet på Twitter.

Men en Tesla til over 700.000 kroner – og halv firmabilskatt, er noe han må tåle mye pepper for.

– Det er ikke overraskende at Jens Stoltenberg nå kjører Tesla, fordi han aldri har vært særlig opptatt av miljø, sier statsviter og tidligere leder i Syklistenes landsforbund, Ove Bengt Berg til P4. Han mener Tesla-bilen skaper en illusjon av miljøvennlighet, og at det er typisk at Stoltenberg er en av dem som kjører den.

Uansett, Jens er i godt selskap med de Tesla-frelste.

– Snart kommer versjon 6.0 og da kommer sanntid trafikkinformasjon og gratis musikk, så mye dere vil ha!

Hilsen Elon Musk 

 

 

 

 

 

 

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »