Hva gjør du når babyen din ikke vil sove uten vugging, bæring, trilling eller bilkjøring? Du håper det finnes noe som kan hjelpe deg og barnet ditt, ikke sant? Eller, du lager noe selv. Dette er hva en desperat og sliten pappa, Ståle Flataker, gjorde.

(Publisert av Gudbrand Teigen, InnoBørs-ansvarlig)

Sleepytroll® produseres av InnoBørs-registrerte Babliss AS som ble stiftet av Flataker i 2015. Den observante leser vil kjenne igjen gründercaset fra 2018. Så hvordan går det med startupen? Jo, fem år etter oppstart har selskapet, solgt ut første batch på 5000 enheter.

Foto@Babliss AS

– Dette har vokst veldig raskt og vi opplever en etterspørsel internasjonalt som gjør at vi hever målsettingen og går for en tidobling av salget i 2021. De ambisiøse planene gjør at vi nå skal hente inntil kr 5 000 000 i en ny kapitalutvidelse etter sommeren, forteller Flataker.

Salget har til nå hovedsakelig skjedd i Norden, men selskapet har også distribusjon i flere europeiske markeder. Produktet Sleepytroll har i løpet av ett år i markedet omsatt for cirka tre millioner kroner. Regnskapet for Babliss viser overskudd, og pappaen bak babytech-suksessen opplyser at han nå sover godt igjen.

– Vi lover våre kunder et produkt som frigjør tid til andre gjøremål. Det kan være å gjøre lekser med eldre barn, lage middag eller få seg en velfortjent pust i bakken. Våre kunder kjenner seg igjen i utfordringen det kan være å ha et barn som ikke vil sove. Sleepytroll gir deg som småbarnsforelder en tredje hånd, og kan bidra til et bedre søvnmønster for store og små, overbeviser Flataker oss, og understreker at Sleepytroll ikke på noen måte er ment å erstatte menneskelig omsorg.

Foto@Babliss AS

Sikrer internasjonale rettigheter

– Vi satset internasjonalt fra dag en, og har brukt profesjonelle IPR-advokater til å beskytte våre rettigheter i store deler av verden. Teknologien, varemerket og designet er beskyttet gjennom patenter, merkevareregistrering og designbeskyttelse, sier Flataker.

Sleepytroll er bygd opp på en unik og patentert metode for så stillegående som mulig å vugge en vogn, seng eller bilstol på en måte som simulerer vugging for hånd. I tillegg er produktet utstyrt med sensorer for lyd og bevegelse.

– Jeg har bygd organisasjonen ved å «outsource» tjenester. Jeg liker den måten å bygge verdikjede på. Det gir oss fleksibilitet, og vi får flinke folk i alle ledd, forsikrer Flataker.

Foto@Babliss AS

Babliss AS har solide partnere til å håndtere logistikk, markedsføring og regnskap. Produksjonen foregår i Kina, der en egen koordinator kvalitetssjekker fabrikkens leveranser.

Ønsker investorer velkomne

– Investorer er velkommen til å bidra med mer enn finansiering. Sammen diskuterer vi strategi, produkt og merkevarebygging. Ved å investere i vårt selskap i en tidlig fase kan man komme inn på en lav verdivurdering med et potensial for høy avkasting, lover Flataker.

Babliss AS er akkurat nå i markedet for å gjøre en kapitalutvidelse på inntil NOK 5 mill. Investeringen vil være godkjent for personlig skattefradrag med 22% (KapitalFUNN). Pengene skal brukes til å entre markedene i Tyskland, Spania og Frankrike. Deretter står USA for tur.

– Her er det mulighet for å bli medeier i et meget spennende og innovativt norsk selskap. Vi selger på egen nettbutikk, og vi har et voksende forhandlernettverk bestående av blant andre store kjeder som Elkjøp, Babycare, Jollyroom, Babysam og Amazon.  I tillegg jobber vi med flere gode ideer for å gjøre merket vårt og produktporteføljen større, avslutter gründeren.