Med selskapet Mycroft, stakk studentene Christian Braathen og Andreas Landsverk av med premien på 100 000 kr. 

Det var tre sterke finalister som sto på scenen under Aftenpostens tech−konferanse onsdag, for å pitche sine ideer til publikum og juryen. Det ble, som juryen fortalte på scenen, en tøff avgjørelse, men valgte endte tilslutt på selskapet Mycroft, som stakk av med premien på 100 000 kroner og et medlemskap i StartupLab.

Christian Braathen og Andreas Landsverk, fra NHH og Universitetet i Aarhus, var svært glade etter seieren.

− Disse pengene går rett inn i piloten, og nå skal vi bare forberede en storslått lansering, fortalte Braathen fra scenen.

Selskapet Mycroft liv ønsker å automatisere måten vi lager vaktlister på, ved hjelp av maskinlæring. De har sett på utfordringene med å følge lovverk, blidgjøre de ansatte og holde kostnadene nede, og har ut fra det skapt et program som lager vaktlister enkelt og raskt.

Fire millioner vaktplaner

Da de testet ut ideen på en arbeidsgiver, innså de raskt at de hadde et bra produkt.

− Vi spurte de ansatte hvordan de ville jobbe, og på 56 sekunder lagde vårt system fire millioner vaktplaner, og valgte den beste, mens arbeidsgiver lagde bare én, brukte fem dager, og hadde flere lovbrudd, fortalte Landsverk.

I tillegg til å gjøre det enklere å følge arbeidsmiljøloven, ønsker også guttene bak Mycroft å gjøre de ansatte mer fornøyd med vaktlistene.

− Vi ønsker å gi folk de skiftene de vil ha, noe vi ser har mye å si for de ansattes humør på jobben, forklarer Landsverk.

Og de har satt seg store mål for løsningen sin.

− Vi har et mål om å ha 250 000 kunder på fem år, sier Braathen.

De andre finalistene som pitchet for publikum og jury var Konsent, og Learnlink, som tidligere i år sto på InnoMags liste over 50 av Norges mest innovative startups.