Den finske staten tar regningen.

Norge har frem til nå manglet akseleratorer. For kort tid siden skrev 3in.no om at den amerikanske akseleratoren 500 Startup nå kjører et miniproram i Oslo.

Neste uke dukker en ny mulighet opp: Finske Startup Sauna besøker Oslo for å ta inn en norsk oppstart til sitt program. Det beste av alt er at programmet er helt gratis, og ikke krever at oppstarten gir bort eierandeler.

Plassen og opplæringen er i praksis en gave fra den finske stat.

Frist i dag

I programmet vil det utvalgte selskapet møte andre opp i samme situasjon fra Finland og opp mot 20 europeiske byer. Målet er både å bidra til å styrke de lokale oppstartøkosystemene rundt om i Europa – og antagelig enda viktigere – trekke flere av de mest spennende oppstartselskapene i Europa til Finland.

Meld deg på her – fristen er i dag!

 

– Oppstartene vil gå gjennom et intensivt 5-ukers program hvor de vil få hjelp fra et dusin serieentreprenører, investorer og industrieksperter. Teamene vil få 1-til-1 coaching om forretningsmodell, pitching, jus og nær sagt alle andre temaer en tidligfase-oppstart trenger, sier Panu Paljakka, COO.

Etter programmet vil de beste oppstartene bli tatt med til Silicon Valley for å bli kjent med økosystemet, og møte potensielle kunder og venturekapitalister.

Bygd på samarbeid

Finlands oppstartøkosystem ligger langt fremme i Europa. Hvert år samles store deler av Europas tech-gründere under Slush.

Og i 2013 ble Startup Sauna kåret til den beste universitetsbaserte inkubatoren i Europa. 

Markedssjef Kasper Suomalainen fremhever at Startup Sauna springer ut fra Aalto Universitetet, og fremmer både Finland og Aalto universitetet på en god måte.

– Vi er den eneste internasjonalt annerkjente akseleratoren i Finland. Vi fremmer finsk entreprenørskapskultur i en rekke land og jobber nært med ambassadene, forklarer Suomalainen.

– Startup Sauna er lokalisert på campus, og er stedet folk kommer for å besøke. Vi får besøk presidenter og konger på statsbesør, delegasjoner og tv-selskaper. Det gir bra publisitet og vi er også en veldig viktig aktør Aalto universitetets studentøkosystem, forklarer Suomalainen.

 

Startup-Sauna-spring-15-infographic-orange

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here