Home Nyheter Graphiq kåret til Norges beste kreative gründerbedrift

Graphiq kåret til Norges beste kreative gründerbedrift

0
Foto: Julie Ryland
Oppstartsselskapet Graphiq er vinneren av Creative Business Cup Norge, som kårer Norges beste bedrift innen kreativ næring.
Selskapet, som har utviklet et webbasert kollektiv med frilans-designere som lager nettsider, presentasjoner, logo, illustrasjoner og animasjoner, går dermed videre til den internasjonale finalen i København.

-Seieren er en flott anerkjennelse og gir oss en mulighet til å nå nye høyder internasjonalt, sier medgründer Jakob Palmers i Graphiq i en pressemelding.

Juryen, som besto av Margit Klingen Daams, ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge, Espen Gabrielsen, medgründer av TV2 Sumo og gründer-duoen Anniken Fjelberg og og Joachim fra det kreative co-working space 657 Oslo, begrunner utvelgelsen sin følgende:

“Vinneren er rigget for fremtiden, og har bevist sitt konsept på en veldig overbevisende måte. Graphiq er en sterk bedrift som kombinerer både høy kvalitetskontroll og digital automasjon, og forsterker friheten som ligger i delingsøkonomien ved å koble kreative talenter med bedrifter”.

– Jeg er svært imponert over vinneren Graphiq og de andre finalistene i årets konkurranse. Mye har skjedd innen kreativ næring i Norge de siste årene, og det reflekteres i høy kreativ standard, gode forretningsideer og spennende ny teknologi. Vi har tro på at Graphiq vil nå langt i den internasjonale konkurransen, sier Margit Klingen Daams.

Den norske finalen ble arrangert under Startup Extreme i Bergen der fem semifinalister kjempet om å gå videre til den internasjonale finalen som tar plass i november. Her konkurrerer Graphiq med 60 andre nasjoner. Førstepremien innebærer både økonomisk og forretningsmessig støtte.

Konkurransen ble første gang arrangert i Norge i 2015. I fjor vant Pinhole fra Tromsø for sin hjertemonitor for barn og nyfødte.

Finalistene i år 

  • Graphiq  – Oslo. Et webbasert kollektiv med frilans-designere som lager nettsider, presentasjoner, logo, illustrasjoner og animasjoner.
  • Qnippsit  – Oslo. Utvikler en app som gir deg mulighet til å tjene penger på din Instagram-profil.
  • Ope  – Stavanger. Et modulært møbelsystem som kan bygges om. Komponentene er laget for å vare, for å gjenbrukes og i siste runde resirkuleres.
  • Ctrl Events  – Bodø. En app som gir deg oversikt og kjøpsmuligheter til arrangementer, klubber og konserter på ditt hjemsted.
  • PineLeaf Studio  – Trondheim. Utvikler strategi-spillet Dwarfheim der fire spillere konkurrerer i nåtid.