Home Nyheter Martin Johnsrud Sundby blir medeier i gründerselskapet Tribe Venneforsikring

Martin Johnsrud Sundby blir medeier i gründerselskapet Tribe Venneforsikring

0
Foto Wikipedia/ Iso76

Langrennskongen Martin Johnsrud Sundby blir medeier i Tribe Venneforsikring AS. Selskapet ble startet i mars i fjor, og har som målsetting å innovere forsikringsbransjen.

– Tribe Venneforsikring er blant de mest spennende start up-selskapene i Norge i dag. Teamet bak Tribe er svært kompetente på forsikringstjenester og digitalisering. Derfor er jeg overbevist om at Tribe vil være med på å disrupte forsikringsbransjen, sier Martin Johnsrud Sundby i en pressemelding.

Tribe Venneforsikring ble startet i mars 2016 av erfarne gründere med bakgrunn fra FINN.no og forsikringsbransjen. Selskapet tilbyr alle produkter innenfor skadeforsikring til privatkunder; bil, bolig, helse, barn, dyr, reise, MC og verdigjenstander.

Unikt vennekonsept

Tribe Venneforsikring er alene i det norske markedet om å tilby et vennekonsept. I utgangspunktet får alle nye kunder en velkomstrabatt, hvor forsikringen er fem prosent lavere enn i sitt gamle selskap. I tillegg kan man tjene ytterligere rabatt gjennom å invitere venner og familie.

– For dem med ærlige og redelige venner er konseptet vårt genialt. For hver venn som er skadefri i ett år, oppnås fem prosent rabatt. Det betyr at du kan få opptil 50 prosent rabatt på forsikringen din, sier gründer og administrerende direktør i Tribe Venneforsikring, Rune Brunborg.

– Forsikringsselskapene vet hvor du bor og hvilken bil du kjører, men ikke hvordan du oppfører deg. Det er stor forskjell på forsikringskunder. Gjennom at kundene hjelper oss å plukke ut de beste risikoene i markedet kan vi belønne dem tilbake med opptil halv pris og like god kvalitet på forsikringene deres, sier Brunborg.

Brunborg understreker at det er fullt mulig å være kunde i Tribe uten å ha vennerabatten.

– Alle kunder får i utgangspunktet fem prosent rabatt og minst like gode avtaler som i sin gamle forsikring. Dessuten vil vi heller ikke øke prisene betydelig på sikt slik mange av de store og grådige forsikringsselskapene gjør, sier Brunborg.

Kompetente investorer

Totalt har Tribe Venneforsikring hentet 35 millioner kroner i to runder; 10 millioner våren 2016 og 25 millioner våren 2017.

– Alle investorene i Tribe har noe strategisk eller operasjonelt å bidra med, og vi har faktisk avvist flere kapitalsterke investorer fordi vi har nok penger. Johnsrud Sundby kan mye om det å bygge høyprestasjonskulturer, og kan tilføre det i vår organisasjon. Forsikring handler også mye om tillit. At Johnsrud Sundby satser på Tribe er et kvalitetsstempel som gjør at potensielle kunder kan være trygge at Tribe er seriøst og solid selskap, tror Brunborg.

Tribes investorer kommer fra miljøer med spisskompetanse og erfaring fra gründerskap, IT-utvikling, Markedsføring og Strategi og omfatter blant annet:

– Lloyd´s coverholder Norwegian Underwriting Agency AS,

– Merkevareekspertene Stein Opsahl (Knowit Experience) og Even Aas-Engh (Venture Factory)

– Snö Ventures (Magne Uppman og Theodor Bjerrang),

– Manusforfatter Silje Robsahm og filmskaper Thomas Robsahm

– Christian Thommessen (tidligere styreleder Opera Software mm),

– Henrik Lie-Nilsen (gründer Reaktor/KnowIT),

– Forvalterne Grunde Eriksen, Christian Melby, Harald Mowinckel Troye, Lars Moldestad, Momentum Partners, Gaute Ulltveit-Moe, Niels-Christian Jakobsen, Edvin Austbø

– BearingPoint Strategic Ventures