Starter norsk innovasjonsbølge

150 norske innovatører står bak en ny innovasjonsmodell. 

Osterwalder, Lean Startup og Six Sigma. Det er bare noen av modellene norske innovasjonskonsulenter strør om seg med i kampen om kundene. Nå er de i ferd med å få et norsk alternativ.

Konsulentselskapet Innocos erfaring er nemlig at de utenlandske modellene ikke alltid passer like godt til norske forhold.

Gjennom å samle et åpent nettverk av mange av Norges fremste innovasjonseksperter ute i bedriftene, har de skrevet boken “Innovasjon i praksis”.

Innovasjon i praksis
Innovasjon i praksis

Når boken lanseres 22. januar på Popsenteret er det første  skritt på vei mot å gjøre boken om til et digitalt verktøy for alle norske innovatører.

På scenen vil fremtredende medforfattere som bildesigner Bård Eker,  brukervennlighetsjef Anne Kirah i Making Waves og tidligere sjef i Kongsberggruppen, Jan Erik Korssjøen gi sine perspektiver på innovasjon.

– Vårt mål er å gi innovasjon til folket. Vi ønsker å støtte alle som ønsker å jobbe med nye ideer og på nye måter, sier nettverksleder Lana Berglund i Innoco.

Hun håper at lanseringen også kan være en fin måte for andre innovasjonsinteresserte å bli kjent med prosjektet.

Kalender: Meld deg på lanseringen her!

Vil gi bort modellene

Innholdet på det digitale nettverket lages også av medlemmene i nettverket.

– Målet vårt er å spre innovasjon som fag og å gjøre det tilgjengelig slik at flere jobber med innovasjon på norsk vis, sier Berglund.

Hun vektlegger at modellene og de digitale verktøyene vil være gratis tilgjengelig. Innoco vil selv tjene penger på konsulent- og kursvirksomhet knyttet til modellen.

– Forretningsmodellen er inspirert av Legos community og Burning man-tankegangen, forklarer Berglund – og viser til Innoco-sjef Sjur Dagestads fascinasjon for denne typen delingsfenomener.

Måten boken er blitt til på – gjennom samskriving – er gitt innovasjonsstøtte fra Forskningsrådet gjennom Skattefunn-ordningen.

Profilert: Her kan du lese mer om boken

Bildet er tatt av Marius Nyheim Kristoffersen.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

2 thoughts on “Starter norsk innovasjonsbølge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »