Et steinkast fra Skøyen stasjon ligger et stort trebygg og her har Venturelab nylig åpnet et 1000 m2 stort co-workingspace. InnoMag tok turen og møtte to ildsjeler som i løpet av kort tid har fått hele 25 selskaper til å interessere seg for konseptet billig kontor, god beliggenhet og relevante inhouse tjenester.

Konseptet har de kalt Xlr8-hub og bygget som på sikt nok skal erstattes av nok et glasstårn ligger særdeles sentralt et steinkast fra trikk, tog og det meste.

Thomas Due og Joachim Svenstad McLean i Venturelab har valgt å fokusere på selskaper som er i gang med kommersialisering og salg og appellerer til kostnadsbevisste grundere med priser i intervallet 900, – 5.000,- pr mnd.

IMG_7989

– Det er korrekt, vi er primært et alternativ for seriøse grundere på jakt etter dyktige kollegaer som pendler og ønsker fleksibilitet i stedet for høye faste kostnader, sier Hub Manager Joachim med et smil før han fortsetter med å fortelle om interne salgskonkurranser og kul grunderånd blant de 25 ulike selskapene som ukentlig oppfordres til å overgå forrige ukes salgstall og der uketallene lyser mot oss fra en sentralt plassert skjerm.

 – Vi er ikke først og fremst stedet for de forskningstunge teoretiske startupene, sier den erfarne Venturelab sjefen, Thomas Due.

– Men for sultne grundere på jakt etter innovative kunder og gode veksttall tar vi sikte på å bli den beste coworking-aktøren,

– og at vi også er den desidert billigste er å regne som en bonus for kostnadsbevisste entreprenører, smiler han mens trikken suser forbi 20 meter utenfor vinduet.

InnoMag har sett vakrere kontorer, det hele er relativt enkelt – men selskaper som Robustas, Spiralis og Touchstone vil vi nok høre mer fra og de virker å ha funnet seg godt til rette på Skøyens nye coworkingbygg. Les også mer om Oslo’s mange coworking tilbud her.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here