Magnus Carlsen-fondet Idekapital satser 20 millioner kroner, med opsjon på ytterligere 30 millioner, i No Isolation. Også Sparebankstiftelsen DNB går inn med ti millioner kroner, melder Dagens Næringsliv.
No Isolation sto på InnoMags liste over 50 mest innovative norske startups tidligere i år.
– Vi er veldig fornøyde med å ha Idékapital med på laget. De har mye god erfaring og et nettverk som vi kan dra nytte av når vi nå skal skalere videre i det europeiske markedet, forteller grunnlegger og administrerende direktør, Karen Dolva til Innovag.

Selskapet jobber med å skape teknologi med vidt forskjellige funksjoner og for vidt forskjellige brukergrupper, men med ett felles mål: å bekjempe ensomhet blant utsatte grupper i samfunnet.
Mest kjent er roboten AV1, som skal hjelpe langtidssyke elever med å holde kontakten med skole og medelever. Akkurat nå har selskapet 812 aktive roboter i arbeid i 13 ulike land.

Karen Dolva havnet i oktober på Forbes topp 50-kåring av Europas ledende tech-kvinner.

No Isolation har hatt et tøft år, med 26,9 millioner i underskudd i fjor, og i høst havnet de i en likviditetsskvis og Dolva måtte si opp 14 ansatte. Nå kan det se ut til at lykken har snudd.

Samlet har Idèkapital hentet inn 522 millioner kroner, som forvaltes av blant andre Magnus Carlsens manager Espen Agdestein. Han vil også gå inn i styret i No Isolation.

– Vi investerer 20 millioner kroner i denne runden, og har en opsjon på å investere 30 millioner til, sier Agdestein til Dagens Næringsliv, og legger til at de har stor tro på selskapet.

– No Isolation har vist at de kan selge produkter i flere land. Produktene er briljante, markedet er stort og etterspørselen er stor.