50 nye ideer på Innobørs

Nye gründere har strømmet til Innobørs den siste tiden. Nå tar Saera Khan over stafettpinnen med å koble gründere og investorer, som ny leder for Innobørs. 

– Norge trenger en virtuell møteplass hvor gode ideer møter kapital. Det er nettopp dette Innobørs legger til rette for. jeg gleder meg til å ta ansvaret for Innobørs sin videre vekst og store potensial, sier Saera Khan. Hun tar nå over som leder for Innobørs-eier Innovate.

De fleste husker henne sikkert som fremtredende Arbeiderpartipolitiker, gjennom hele 15 år. De siste årene har hun blant annet tatt en master i nyskaping og kommersialisering på Berkeley universitet med bedriftsstudier i Silicon valley i San Fransisco og Handelshøyskolen BI.

Hun mener Norge har mye å lære av den amerikanske modellen.

– I Norge har man altfor  lenge begrenset innovasjonspolitikk til tradisjonelle, offentlige innovasjonstiltak, og har vært for lite åpen for private initiativ og privat kapital. Nå pågår det heldigvis et skifte i den politiske debatten, om at alle må delta sammen i denne dugnaden: både det offentlige, men også private aktører, sier Khan.

50 nye gründerteam

Innobørs ble lansert på Future Insight-konferansen i 2014, og er norges fremste digitale møteplass for gründere og tidlig fase investorer. Idèen ble imidlertid påbegynt allerede i 2008. senere omfavnet den sittende regjeringen forslaget i Sundvollen-erklæringen.

– I løpet av det siste året har over 50 grunderteam registrert ideene sine her, og mer enn 1200 tidlig fase investorer har gjennomgått ideene, sier Innobørs-general Truls Berg – som nå vil ta en mer passiv rolle som styreformann i selskapet.

Han er sikker på at Khan er den rette til å løfte Innobørs videre.

– Saera har den rette erfaringen og kommer nå til oss med oppdatert kunnskap om innovasjon og nyskaping i tillegg til den betydelige politiske erfaringen hun har etter flre perioder både fra bystyret i Oslo og på Stortinget. Dette sammen med hennes brennende engasjement for å gjøre det enklere å lykkes som grunder gjør at jeg er overbevist om at Saera Khan vil bidra til å få debatten om innovasjon og gründerskap til å dreie i en retning grundere og tidligfase-investorer har ønsket i lang tid, sier Truls Berg.

Vil vekke politikerne

Saera Khan tar begjærlig denne stafettpinnen. For å lykkes må det norske politiske systemet vekkes. så sent som i vinter erkjente Civitas Kristin Clemet at Norge reelt sett ikke hadde en innovasjonspolitikk, selv om hun har vært en av arkitektene bak den som faktisk finnes.

– Jeg ønsker å påvirke det norske politiske systemet til å forstå hvor viktig innovasjon er, spesielt når det nå går en stor debatt om hvor Norge skal etter oljen. Her opplever jeg næringsminister Monica Mælands gründerplan og Innovasjon Norges drømmeløft som konkrete tiltak som drar i samme retning. Norske gründere fortjener at noe konkret skjer, det har vært snakket lenge nok nå, sier Khan.

Hun er overbevist om at det vil gjøre Innobørs til noe politikere av alle farger kan samle seg om.

– Innobørs tanken er vanlig i innovative miljøer internasjonalt, og det er svært viktig at en ressurssterk nasjon som Norge også griper denne muligheten som Innobørs tilbyr norsk verdiskaping, sier Khan.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

3 thoughts on “50 nye ideer på Innobørs

 1. Bra med en slik portal, og jeg har noen forslag til forbedringer:
  – Vis hvilken respons ideen har fått fra publikum (visninger, likes)
  – Gjør det mulig for publikum å stille spørsmål og komme med innspill til gründeren – kan bidra til å videreforedle ideen.
  – Vis hvilken kontakt som er skapt med investorer, for å inspirere flere til å delta.
  – Det ser litt for enkelt ut å kaste ut en idé her. Bør man ikke kreve mer info om prosjektet for å finne ut hvor gjennomtenkt det er? Og ikke minst få fram gründerens personlige egnethet. Det hadde jeg vært opptatt av om jeg var investor.

  Lykke til videre i satsningen!

 2. Hei John! hyggelig å treffe deg hos Tekna forrige uke, og takk for innspill. Jeg tar med meg saken din videre, og min jobb er jo å koble gode ideer til potensielle investorer på best mulig måte.Beste hilsen, Saera

 3. Hei!
  Vårt prosjektforslag for en satsing på trykksetting av egenprodusert biogass for å betjene et marked har ligget ute på Innobørsen i over et år, uten en eneste respons. Håper Saera Khan kan sørge for å gi en
  bedre kobling til mulige interessenter og investorer.

  Mvh
  John Brungot
  WaveGas AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *