7 nyheter det er verdt å få med seg

Elon Musk var på snarvisitt i Norge i helgen, Jeff Bezos anklager avis for utpressing og Spotify tar grep for å få slutt på “snyltere”. Her er 7 nyheter du bør få med deg.

Elon Musk var i helgen på Norgesbesøk. Like før helgen fortalte Musk på Twitter at han skulle til Norge for å se på hvordan bilselskapet kan forbedre seg, etter at det har vært problemer med servicen på bilene i Norge og flere andre europeiske land. I helgen landet han på Gardermoen, og reiste ned til Tesla Skøyen. Musk tok seg ikke tid til pressen på det korte norgesbesøket.

 Jeff Bezos legger frem email-bevis på utpressing av storavis. Bezos, som eier Washington Post, hevder å ha blitt forsøkt utpresset av National Enquirer. Avisen skal ha forsøkt å presse Bezos til å stoppe granskingen av avisens lekkasjer om hans påståtte forhold, ved å hevde at de har nakenbilder av han.

Tesla kommer nå med et “hundemodus” for å hindre at hunder å bli overopphetet i bilen.  Det vil kunne oppdage når et kjæledyr er låst inne i bilen – og holde temperaturen på et trygt nivå, i tillegg til å kunne informere forbipasserende om at hunden har det bra. Funksjonen ble lagt til etter at Musk ble oversvømt med tweets fra kunder i høst. Teknologien vil være tilgjengelig i de nye Model 3 bilene allerede i neste uke.

En større gruppe kunder saksøker Apple fordi Saksøker Apple fordi de mener tofaktorautentisering tar for lang tid. Saksøkerne mener at det tar altfor mye tid av brukerens dag til å logge inn på mobile enheter. De påpeker også at de føler seg krenket, fordi de ikke kan gå tilbake til en vanlig innlogging i ettertid.

Google lar noen kunder teste AR-teknologi i Google Maps. Teknologien gir deg mulighet til å bruke kameraet på telefonen, og få opp piler for hvilken retning du skal gå i. Selskapet sier at teknologien vil være tilgjengelig for alle “når Google er klare for det”

Spotify tar grep og vil nå blokkere brukere som bruker adblock. Selskapet har sett seg lei av “snyltere” som har gratis konto, og kommer unna reklamene med adblock-programmer, og vil med de nye vilkårene sine slå hardt ned på brukere som prøver å snike seg til gratis lytting uten reklame.

SpaceX har søkt om godkjennelse til 1 million nye jordstasjoner. Søknaden kommer som en del av planen om et stort bredbånd-nettverk. Selskapet har allerede fått godkjennelse for 4,425 satelitter, og disse jordstasjonene skal etter planen kobles opp til dette “satelitt-beltet”.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »