Google Maps avslører rakettbasene til Taiwan ved en feil, SpaceX starter utviklingen av en gjenbrukbar rakett og gründerne bak OpenAI mener tekstgeneratoren er for farlig til å utgi. Her er 7 nyheter du bør få med deg.

Amazon kansellerer planene om nytt hovedkvarter i New York. Avgjørelsen kom etter at de møtte uventet motstand fra lovgivere, aktivister og politikere som Aexandra Ocasio-Cortez, som mente at tech-giganten ikke fortjente de nesten 3 mrd dollar i intensiver de skulle få for flyttingen.

Google Maps har ved en feil avslørt Taiwains rakettbaser under en ny oppdatering av kart over landet. De nye 3D-kartene til Google Maps i Taiwain viser tydelig den militære infrastrukturen. Landets forsvarsdepartement er nå i samtaler med Google for å få rettet feilen.

Ny AI-tekstgenerator kan være for farlig til å utgi, sier skaperne. Selskapet OpenAI, som er støttet av Elon Musk, står bak et revolusjonerende AI-system som kan skrive historier, og skjønnlitteratur. Nå forteller gründerne bak selskapet av de ikke ønsker å gå ut med teknologien, i frykt for at den skal misbrukes til å lage falske historier.

Elon Musk og SpaceX har startet utviklingen av et gjenbrukbart romskip som skal kunne frakte mennesker til Mars. Men ekspertene er uenige i om dette vil fungere, og mener prosjektet er 100 ganger vanskeligere å gjennomføre enn de vanskeligste Mars-oppdragene til NASA.

Uber går til sak mot New York City for å stryke den nye loven som gir et visst antall sjåfører lisens til å drive drosjevirksomhet i byen, i tillegg til å sette krav til lønn. Uber mener regelverket er satt opp for å dytte selskaper som Uber og Lyft ut av byen.

Facebook blir presset til å slutte å fremme anti-vaksine propaganda. Etter press fra en kongressmann har Facebook endret på annonse-reglene, hvor annonsører tidligere kunne rette seg mot brukere som er mot vaksinering.

I forrige uke sa NASA farvel til Opportunity Rober, etter å ikke fått kontakt med den på flere måneder. Times Magazine publiserte på Valentines Day et hjerteskjærende avskjedsbrev med roboten, og tenker tilbake til den siste meldingen Opp sendte: “My battery is low and it’s getting dark.”