7 Nyheter du bør få med deg

Google Maps avslører rakettbasene til Taiwan ved en feil, SpaceX starter utviklingen av en gjenbrukbar rakett og gründerne bak OpenAI mener tekstgeneratoren er for farlig til å utgi. Her er 7 nyheter du bør få med deg.

Amazon kansellerer planene om nytt hovedkvarter i New York. Avgjørelsen kom etter at de møtte uventet motstand fra lovgivere, aktivister og politikere som Aexandra Ocasio-Cortez, som mente at tech-giganten ikke fortjente de nesten 3 mrd dollar i intensiver de skulle få for flyttingen.

Google Maps har ved en feil avslørt Taiwains rakettbaser under en ny oppdatering av kart over landet. De nye 3D-kartene til Google Maps i Taiwain viser tydelig den militære infrastrukturen. Landets forsvarsdepartement er nå i samtaler med Google for å få rettet feilen.

Ny AI-tekstgenerator kan være for farlig til å utgi, sier skaperne. Selskapet OpenAI, som er støttet av Elon Musk, står bak et revolusjonerende AI-system som kan skrive historier, og skjønnlitteratur. Nå forteller gründerne bak selskapet av de ikke ønsker å gå ut med teknologien, i frykt for at den skal misbrukes til å lage falske historier.

Elon Musk og SpaceX har startet utviklingen av et gjenbrukbart romskip som skal kunne frakte mennesker til Mars. Men ekspertene er uenige i om dette vil fungere, og mener prosjektet er 100 ganger vanskeligere å gjennomføre enn de vanskeligste Mars-oppdragene til NASA.

Uber går til sak mot New York City for å stryke den nye loven som gir et visst antall sjåfører lisens til å drive drosjevirksomhet i byen, i tillegg til å sette krav til lønn. Uber mener regelverket er satt opp for å dytte selskaper som Uber og Lyft ut av byen.

Facebook blir presset til å slutte å fremme anti-vaksine propaganda. Etter press fra en kongressmann har Facebook endret på annonse-reglene, hvor annonsører tidligere kunne rette seg mot brukere som er mot vaksinering.

I forrige uke sa NASA farvel til Opportunity Rober, etter å ikke fått kontakt med den på flere måneder. Times Magazine publiserte på Valentines Day et hjerteskjærende avskjedsbrev med roboten, og tenker tilbake til den siste meldingen Opp sendte: “My battery is low and it’s getting dark.”

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!