Home Nyheter 7 nyheter du må få med deg

7 nyheter du må få med deg

0

Apple-CEO Tim Cook etterlyser strengere personvernlover i etterkant av Facebookskandalen, vi har fått den første dødsulykken med en selvkjørende bil involvert, og verdens første virtuelle rettssak har blitt avholdt. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av. 

1. En selvkjørende Uber kjørte ned og drepte en kvinne i Arizona. Dette er den første dødsulykken forårsaket av autonome kjøretøy.

2. Det rapporteres også at Uber trekker seg ut av Sørøst-Asia. Selskapet har solgt transport- og matleveringsnettverket sitt i regionen til konkurrenten Grab. Uber beholder en aksjepost på 27.5% i Grab, og CEO Dara Khosrowshahi får en plass i styret.

3. Apple-CEO Tim Cook er en av mange som etterlyser strengere personvernlover i kjølvannet av Facebookskandalen der data om femti millioner brukere ble samlet inn av Cambridge Analytica.

4. #deletefacebook-kampanjen som ble lansert i etterkant av skandalen har fått et nytt, høyprofilert medlem. Tesla og SpaceX-CEO Elon Musk fjernet de to selskapenes Facebooksider fredag.

5. En rekke aktører fra Cambridge Analytica er forøvrig involvert i det nye dataselskapet Emerdata. Den suspenderte CEOen Alexander Nix er blant direktørene, det samme er døtrene til Cambridge Analytica-eier Robert Mercer. Det er ikke kjent hva selskapet driver med, men det er registrert under “data processing, hosting and related activities”.

6. Verdens først virtuelle rettssak har blitt avholdt. En dommer satt i et tribunal i London mens bevisene ble presentert av advokater i Belfast. Initiativet var en del av det britiske justisdepartementets moderniseringsprogram.

7. Kryptovalutaer har en nedadgående kurve om dagen, men Twitter-CEO Jack Dorsey er fortsatt optimistisk. Han tror hele verden vil ha en felles valuta innen ti år, og at valget kan falle på Bitcoin.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst