Access2 Rolf Assev – Enabled by The Next Billion

Det er noe nesten poetisk vakkert over en middagssammenkomst tilrettelagt av én sterk gründerkvinne (les Babou Olengha) – på vegne av 5 andre spirende kvinnelige entreprenører – iscenesatt av en svært kyndig mentorskikkelse (les Rolf Assev) – som for anledningen både kokkelerer i eget hjem og låner bort begge ører.

Scenen sist onsdag, under OIW, er dermed satt – og det ble en inspirerende aften som ga mersmak for alle involverte, vil jeg påstå.

En aften med kvinnene i fokus
Ideen til denne gründerkvinner-møter-mentor-middagen, kalt Access2, kommer fra Babou Olengha-Aaby i The Next Billion – og dette er kun første ut i en serie med flere slike månedlige middager som er under planlegging.

Babou ønsker å samle kvinner i en setting vi kvinner kanskje er mer komfortable med – hvor mingling, deling, gode råd og lav terskel står i fokus. Der det er helt greit å ikke ha alle svarene rundt egen oppstartsvirksomhet ennå – men hvor det tvert imot er meningen at man ber om råd og lytter til hverandre.

Se korte presentasjoner av de 5 utvalgte kvinnelige gründerne her.
(Hedda Heyerdahl kunne ikke delta, mens Hilde Amundsen i MindFit var tilstede.)

F.v: Vanja Torp (fra Oiw), Mariam (Fashion Footprint), Hanne (Spurven Design), Hilde (MindFit), Kristil (JodaCare), Marianne (3in/InnoMag), Daniela (Moonwalk) og Babou (The Next Billion).
Bildet til høyre, fra venstre side av bordet: Vanja Torp (for OIW), Mariam (Fashion Footprint), Hanne (Spurven Design), Hilde (MindFit), Kristil (JodaCare), Marianne (3in/InnoMag), Daniela (Moonwalk) og Babou (The Next Billion).

Ikke gjør det alene
Introduksjonsrunden rundt bordet ledsages av livlige spørsmål og varm interesse for hverandres prosjekter – med felles glede over et smakfullt måltid og bygging av et utvidet nettverk. Stemningen vitner om et ønske om å hjelpe hverandre – og verten selv, Rolf, deltar aktivt i utvekslingene.

En gjennomgående problemstilling for flere av gründerne, er at de merker hvordan det er vanskelig å opprettholde både energi og tempo i utviklingen av bedriften, når det hele står og faller på dem selv. Det er utfordrende at de selv ER bedriften.

– Dere skal ikke gjøre dette alene, det er virkelig ikke meningen, understreker Rolf.
– Man trenger partnere og folk rundt seg som er gode på ulike ting – og det er viktig å ha fokus på å bygge opp et godt team.

Som en overraskelse til deltagerne, deler Rolf avslutningsvis at alle vil bli invitert til StartupLab og en runde brainstorming og oppfølging, slik at reelle problemer kan skaffes konkrete løsninger – og gründerprosjektene forhåpentligvis flyttes over i nye gir.

Vi følger med i fortsettelsen av et svært verdifullt initiativ.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *