Innovasjonsmagasinet presenterer nok en gang listen over de norske virksomhetene som er flinkest i klassen på innovasjon. Blant årets mest innovative finner vi både globale Jotun, lille Highsoft fra Vik i Sogn og nykommeren Stormberg, men årets vinner er tro det eller ei, Norges største bank, DNB.

Listen inneholder en rekke overraskelser, for eksempel det faktum at Norges største selskap ikke er inne på listen. Eller at det gamle innovative fyrtårnet Telenor med et nødskrik redder plassen på listen mest takket være samarbeidet med NTNU om en AI-satsning.

Stormberg som i år debuterer på listen, får endelig betalt for sin vilje til å prioritere bærekraftige sosiale grep og evne til å tenke utenfor boksen. Lyse konsernet som vant den første kåringen er i år tilbake på listen og Skatteetaten befester grepet som det offentlige Norges fremste innovasjonsmiljø.

Fjorårets vinner, Posten Norge imponerer fortsatt juryen og plukker en sterk annenplass i sitt 373 leveår. Vinneren av prisen for tre år siden, Aker Biomarine som for to år siden ble kåret til årets mest innovative i Europa og nylig gikk på børs er høyt oppe på lista også i år. Norwegian og Hurtigruten opplever tøffe tak og kunne trengt noen innovative grep, men juryen slet med å oppdage de og dermed raser de på årets liste.

I forbindelse med den årlige utgivelsen av INNOVASJONSMAGASINET, som tar pulsen på det innovative Norge, har vi nok en gang kåret de 25 mest innovative virksomhetene i landet.

INNOVASJONSMAGASINET og www.innomag.no utgis av Inspirator AS og med over 25 000 lesere er magasinet Norges ledende innovasjonsmagasin. I år utgis magasinet i samarbeid med Computerworld, i en erkjennelse av at teknologi og innovasjon hører sammen.

Det er også i år en jury ledet av InnoMag’s redaktør, Truls Berg som har foretatt utvelgelsen av kandidater. Med i juryen i år var professor i innovasjon Ragnhild Nilsen, NHH’s dyktige Tor W. Andreassen, tidligere Innovasjon Norge sjef Gunn Ovesen, seriegründeren Andre Eidskrem, Computerworlds redaktør Henning Meese og svenskenes globale innovasjonsekspert Leif Edvinsson.

Alle våre lesere har gjennom vinteren blitt oppfordret til å nominere kandidater både innen kategorien startups og i kategorien ledende norske innovasjonsfyrtårn. Vi har deretter spilt ball med flere uavhengige eksperter, både norske og internasjonale og kokt listen ned til 25 norske virksomheter før juryen gjorde en flott innsats med å peke på de beste av de beste. Resultatet har blitt listen over de mest innovative norske virksomhetene i 2020.

– Vi mener at dette er Norges desidert mest omfattende oversikt over hvem som faktisk ER innovative i motsetning til de som kun nøyer seg med å prate om innovasjon. Vi understreker at listen bare omhandler norske virksomheter, men felles for alle på listen er at de er i verdensklasse når det gjelder å jobbe aktivt med innovasjon, sier juryleder Truls Berg, InnoMag’s ansvarlige redaktør i en kommentar.

– La meg også benytte anledningen til å gratulere DNB med seieren og Kjerstin Brathen og hennes team med årets 1. plass og de øvrige 24 med formidabel innsats, avslutter han.

Her er årets tre pallvinnere;

1. DNB

2. Posten Norge

3. Jotun

Og her er de som fulgte på de nærmeste plassene. Vi gratulerer!

4. Yara
5. Stormberg
6. Lyse AS
7. Q-meieriene
8. Borregaard
9. Skatteetaten
10. Highsoft
11. Bonheur
12. Aker BioMarine
13. OBOS
14. DNV GL
15. Ruter
16. Ferd
17. Entra ASA
18. Itera ASA
19. Amesto
20. Miles
21. Cognite AS
22. Kongsberg Gruppen
23. Norwegian
24. S-Banken
25. Telenor