Home Nyheter Ashoka feiret “Årets sosiale entreprenør” Oskar Blakstad

Ashoka feiret “Årets sosiale entreprenør” Oskar Blakstad

0
årets sosiale entreprenør Oskar Blakstad. Foto @ Truls Berg

Mandag den 28. januar samlet Ashoka for å introdusere Oskar Blakstad, som er nyvalgt Ashoka Fellow og «Årets sosiale entreprenør 2018». 

Ashoka, kanskje ikke så kjent i Norge er ingen hvem som helst, – Ashoka verdens største organisasjon for sosialt entreprenørskap og changemaking og en høygravid og sprudlende Helga Ø. Tønder som leder Ashoka i Norge fortalte de inviterte litt om hvordan organisasjonen jobber på verdensbasis. Kveldens prisvinner, nyslått Ashoka Fellow og årets sosiale entreprenør Oskar Blakstad fortalte litt om hvorfor han som klinisk psykolog utviklet en digital løsning for bedre mental helse «Assistert Selvhjelp». Ved hjelp av løsningen sprer han kunnskap om mental helse og åpner for nye typer samarbeid innen helsesystemet.

Oskar har alltid vært interessert i teknologi, og lærte seg selv programmering tidlig i sin ungdom. Etter hvert forsto Oskar at hans lidenskap lå innen psykologi og i å hjelpe folk. Takket være hans programmeringsbakgrunn innså han at mange andre forskere kunne dra nytte av en løsning som deler begreper, verktøy og forskning om psykologi og løsningen han utviklet har i dag over 1,5 millioner brukere hver måned, hovedsakelig studenter, forskere og helsepersonell. Ingen tvil om at Ashoka har funnet frem til en ekte endringsagent som frustreres av mangelen på innovasjon innen helsesystemet, – og som gjør noe konkret med det!

Helga Tønder, Hanne Finstad, Øyvind Ofstad og Tom Even Mortensen diskuterer utfordringene ved å samarbeider med næringsliv og offentlige aktører. Foto @ Truls Berg

Etter Oskars innlegg fortalte Øyvind Ofstad, Nordic Sustainability Lead i Accenture og Hanne Finstad, Gründer av Forskerfabrikken litt om utfordringene ved å samarbeider med næringsliv og offentlige aktører.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst