-Målet er å dyktiggjøre økosystemet utenfor Oslo og bidra til et konkret løft for gründermiljøet i Viken. Norske vekstskapere trenger en dose økonomiske ferdigheter, – og vi tror det vil medføre at flere lykkes.

Det er ingen tvil om at Einar Eilertsen, direktør for inkubasjon og investeringer i Kongsberg Innovasjon brenner for temaet. Sammen med Kåre Rødssæteren, partner- og regionleder i BDO Buskerud er de to hjernene bak CFO Startup Academy, et nytt tilbud til vekstskapere i Viken regionen.

Allerede 15. og 23. september går de i gang med utdanningsprogrammet CFO Startup Academy. Programmet skal gi nyttig kunnskap og bygge økonomiske ferdigheter hos startups og tidligfasebedrifter og henvender seg til gründere i Viken og spesielt i Drammensområdet.

-Ideen kommer opprinnelig fra Trondheim og når sant skal sies er vi mindre opptatt av hvor hovedkontoret måtte ligge, og langt mer opptatt av å styrke økosystemet også utenfor Oslo, sier Einar og fortsetter

-Både Drammensområdet spesielt og Vikenregionen ønsker å utvikle flere private arbeidsplasser og intet er vel bedre enn at dyktige endringsagenter får litt hjelp på veien. Det er gode vilkår for vekstskapere både i Kongsberg og i Drammen.

InnoMag er nyskjerrig av natur og spør om hvorfor fokuset ligger på CFO-rollen…

-Grunnen til at CFO Startup Academy er først ut, er fordi vi ser at mange gründere har et behov for å bli bedre på økonomiske betraktninger og grep som skaper økt trygghet både hos medarbeidere, kunder og ikke minst investorer, legger Kåre fra BDO til. Vårt fortrinn er at vi er et norsk selskap med hovedfokus på SMB-markedet. Våre kunder er alt fra små og mellomstore bedrifter, til store konsern i både offentlig og privat sektor. Vi ønsker å være med å skape levedyktige vekstvirksomheter, og være en aktør som bidrar til å styrke Drammensregionen.

BDO er et internasjonalt rådgivnings- og revisjonsselskap som i motsetning til flere av de største har kontorer over hele landet og etdypt fotfeste i norsk samfunns- og næringsliv.

Einar legger kjapt til at en viktig grunn til å bygge CFO kompetanse skyldes svaret på det spørsmålet Kongsberg Innovasjon har stilt seg; Hvor stopper det for norske vekstskapere, – og svaret har sjelden vært mangelfull teknologiforståelse, snarere manglende forståelse for gode nåverdibetraktninger.

Dere er ikke redd for å gjøre gode angrepsspillere til keepere da?

-Nei, tvert imot tror vi at økt kompetanse hos vekstskaperne vil bidra til bedre angrep og flere mål. Programmet inkluderer derfor også kompetansetilførsel fra både DNB og SANDS og vi oppfordrer dyktige vekstskapere til å melde seg på. Selvsagt er også Oslo-gründere velkomne smiler de til oss via skjermen.

-For BDO er det viktig å gå sammen med et så sterkt innovatørmiljø som Kongsberg Innovasjon og vi synes det finnes utrolig mye god kompetanse på aksen mellom Kongsberg, Drammen og inn i retning Asker. Dette er kompetanse som grundere fra hele landet vil kunne ha glede av, avslutter Einar.

Du kan lese mer om programmet her.