Oppstartsselskapet Boneprox fikk millionstøtte fra Innovasjon Norge i våres. Nå inngår de samarbeidet med Aleris-konsernet.  

Støtten på 1.152.500,- gjorde det mulig for den norske startupen å lansere i mai i år.

Boneprox har som mål å bekjempe benskjørhet, en sykdom som vanligvis oppdages etter en fraktur. Boneprox gjør det mulig å avdekke osteoporose før en fraktur oppstår ved hjelp av tannrøntgenbilder.

Boneprox inngår nå et samarbeid med Aleris Helse, som er en del av Aleris-konsernet, det største private helse- og omsorgsforetaket i Skandinavia.

– Aleris har spesialkompetanse på beinskjørhet og moderne utstyr for å gjøre nødvendige bentettshetsmålinger hos pasienter som er i risikosonen, sier Boneprox-gründer Theodor Remmen i en pressemelding.

Boneprox oppgave er å angi hvorvidt pasienten er i risikosonen for beinskjørhet eller ikke basert på sin patenterte teknologi der man analyserer et tannrøntgenbilde for måle risiko for benskjørhet. Dersom analysen viser økt risiko vil pasienten oppfordres til å gå til Aleris for videre undersøkelse (Dexa-måling) og eventuell behandling.

– Dette er et veldig spennende steg for Boneprox, og vi er stolte over å ha med oss Aleris i kampen mot en av vår tids største folkesykdommer, sier Remmen.

Startupen vant DNB Healthcare Prize 2017 som årets helseinnovasjon og har også blitt tildelt “Seal of Excellence” fra EU-kommisjonen, som gis til prosjekter med høy kvalitet og stort potensial til å kunne redusere verdensproblemer.

Startupen kom også med på InnoMags liste over 50 av de mest innovative startupene i Norge i år.