Daycloud er vinneren av Årets Studentprosjekt, en nasjonal konkurranse hvor det beste prosjektet, som er startet og drevet som et initiativ fra studenter i løpet av skoleåret blir kåret. 

– Daycloud er bilde-appen for arrangementer. Alle deltakere på et arrangement blir koblet opp mot en felles sky, og alle bildene som tas i appen deles automatisk med alle som deltar med en gang, sier daglig leder i Daycloud, Vetle Øien.

– Under og etter arrangementet kan du gå inn i skyen og laste ned bildene du ønsker å ta vare på. På den måten slipper du å sende bilder i etterkant.

I år var det 40 prosjekter som kjempet om tittelen Årets Studentprosjekt. Konkurransen er i regi av Universum og Finn.no.

– Vi har fått innblikk i mange interessante løsninger og produkter, og er imponert over kreativiteten og engasjementet til studentene, sier Karine Jebsen, markedsansvarlig i Universum.

Slik låt juryens begrunnelse; – Vinnerens prosjektbeskrivelse traff godt på kriteriene juryen la vekt på. De har beskrevet hvilket behov de ønsket å løse og hvem som er målgruppen. De har satt spesifikke mål, og definert en troverdig forretningsmodell. De har også satt opp en prosjektplan basert på iterasjoner, milepæler og konkrete tiltak. Juryen har også vurdert de nominerte på bakgrunn av våre verdier sult, presisjon, takhøyde og humør. Vi mener at vinnerne etterlever disse verdiene. Vi mener at vinneren har kommet opp med en god løsning som dekker et reelt behov som ikke finnes i dag. Det finnes konkurrenter på markedet, men i prosjektbeskrivelsen begrunnes overbevisende hva som gjør at nettopp dette produktet kan lykkes. Har vi trua? Ja, det har vi.

– Det er veldig mange spennende studentprosjekter rundt om i Norge, så det er en ære å bli valgt ut som årets studentprosjekt. Vi har en lang vei å gå, og det er veldig motiverende å få validering på at vi er på riktig vei, sier Øien.

Daycloud mottok nylig midler fra Innovasjon Norge, og vil bruke tiden framover på å gjennomføre et markedsavklaringsprosjekt over sommeren sammen med 3 interns.  – Vi har jobbet med prosjektet i litt under ett år og er nå i beta. Vi jobber for tiden iterativt med å videreutvikle produktet, og vil oppdatere kontinuerlig med ny funksjonalitet, sier Øien.

 

 

 

Appen er tilgjengelig i Google Play og App Store.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here