– De sosiale entreprenørene ser løsninger der andre ser utfordringer, sier Jan Tore Sanner

– Den beste innovasjonen vet vi oppstår i møtet mellom en kunde og en leverandør, sier Katinka Greve Leiner i Ferd Sosiale Entreprenører, konferansier under Sosentkonferansen 2015 i dag.
– Hva om den offentlige markedsplassen løftet frem nyskapende løsninger? spør hun kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

 – Altfor mange faller ut, ut av skole og arbeidsliv, mange sliter psykisk, eller opplever fattigdom – og mange er flyktninger i dag, som skal bli samfunnsborgere i morgen. Det er  store behov for de som kan ta tak. Vi må utnytte ressursene våre bedre. Ikke opprettholde et skarpt skille mellom offentlig, privat og frivillig sektor. Vi må få til bedre samspill, sier Sanner.

Sosialt entreprenørskap bygger på det beste fra de ulike sektorene

– Det er mye usikkerhet i alle sektorene om hvordan vi skal få til dette samspillet. Mange sier de vil samarbeide mer med frivillig sektor, men det oppleves å være så mange regler og måter å tråkke feil. Vi laget derfor en ”kokebok” for samarbeid, hvor vi blant annet løftet frem de gode eksemplene. Vi skal nå gjøre det samme for de sosiale entreprenørene. Vi ønsker et samarbeid mellom de ulike departementene, men også med dere, de sosiale entreprenørene.

Johan H. Andresen tar gjerne Ledertrøya med "Kokeboken"
Johan H. Andresen støtter at Sanner tar Ledertrøya med “Kokeboken”

Tjenestedesign og tjenesteinnovasjon er svært viktige begreper

– Ferd gjør et viktig arbeid, samt alle som heier sosialt entreprenørskap frem. Vi må i større grad dyrke den doble bunnlinjen – og fremme fokus både på bedrifters økonomi, men også på samfunnets bærekraft, avslutter Sanner.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *