Home Nyheter Denne Bluetooth-brikken får strøm fra luften

Denne Bluetooth-brikken får strøm fra luften

0
Den lille chipen kan lages så liten som et frimerke Foto @ Wiliot

Både Amazon og Samsung er investorer, og de planlegger utgivelse i 2020. 

Flere og flere enheter blir bluetooth-kompatible og The Internet of Things lover at millioner av “vanlige” apparater skal kunne kobles opp med Bluetooth i fremtiden. Problemet er bare størrelsen, fordi hver enhet trenger et batteri.

Men nå har selskapet Willot funnet en løsning på det. En helt ny papir-tynn Bluetooth-brikke som fungerer uten batteri. Brikken, på størrelse med et frimerke, skal kunne hente energi fra radio-bølger rundt oss, som Wifi og Bluetooth og bruke dem til å gi strøm til den lille prosessoren.

Wiliot forteller til The Verge at størrelsen på chip’en, kombinert med at den ikke har et batteri, gjør at den kan produseres veldig billig og bli montert på nesten hva som helst. Selskapet gir flere eksempler på hva den kan brukes til, for eksempel kan den bli satt i en vaskelapp på et klesplagg, for så å kommunisere med vaskemaskinen, for å gi den optimale vasken.

En så liten brikke kan også brukes til å spore produkter gjennom en kjede, og en temperatursensor kan også rapportere om noe blir for varmt eller kaldt.

Wiliot har fått finansiert 30 millioner dollar, og har blant annet Amazon og Samsung på investor-listen. Til tross for det, melder selskapet at teknologien ikke vil være tilgjengelig før i 2020, men de håper å kunne få ut et begrenset antall allerede senere i år.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst