Denne Facebook-dronen kan kunne gi hele verdens befolkning tilgang til internett

Facebook-dronen Aquila, som kan kunne gi internett til de omkring fire milliarder menneskene som ennå ikke har tilgang, har fullført sin første vellykkede testflyvning. 

– Når Aquila er klar, vil den være en flåte av fly som går på solenergi og som ved hjelp av stråler vil kunne gi internetttilkobling over hele verden”, skrev Mark Zuckerberg nylig på sin Facebook-konto.

Dette er den andre drone-testingen som har blitt gjort, men den første som kan beskrives som vellykket. Den første endte nemlig med en krasj-landing i juni i fjor, rapporterer The Yuma Sun.

I dag har 60 % av verdens befolkning fortsatt ikke tilgang til internett. 1.6 millarder av disse bor i distrikter uten tilgang på mobilt bredbånd. Å implimentere nettverksteknologi i disse områdene vil koste mye tid og penger. Aquila vil derimot kunne løse dette problemet mye fortere, tror Facebook.

Målet er at Aquila skal kunne fly i over tre måneder i strekk og gi internett til de mest avsidsliggende områdene i verden. Foreløpig ligger rekorden for å ha et ubemannet fly som går på solenergi i luften på to uker.

– Vi tror dette arbeidet aldri har vært viktigere enn det er i dag. Nye teknologier som Aquila vil gi milliarder av mennesker tilgang, en stemme og nye muligheter raskere og billigere enn hva som noen gang har vært mulig tidligere, skriver det sosiale nettverket på sin hjemmeside.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!