DigitalNorway åpner toppindustrisenteret

Digital Norway åpnet i går sitt toppindustrisenter i Rebel bygget i Oslo sentrum. Med over 150 gjester tilstede klippet næringsminister Jan Christian Vestre snoren og markerte med det at styreleder Walter Qvams drøm om et toppindustrisenter etter 6 år var blitt en realitet.

 

Et samlingspunkt

Toppindustrisenteret er planlagt å bli en lærings- og utviklingsarena for virksomheter på tvers av næringsliv og offentlig sektor – med hovedfokus på datasamarbeid og digitaliseringskompetanse.

– Dette fysiske samlingspunktet vil huse flere miljøer, selskaper og initiativer.  Datafabrikken, som er et samarbeid mellom Digtaliseringsdirekoratet og DigitalNorway, vil også ha en plass der – og det samme vil miljøer fra kompetanse- og løsningspartnere og organisasjoner, avslører Qvam.

Det var en engasjert og entusiastisk næringsminister som klippet snoren, og en del av hans innlegg kan du se på denne linken.

Vil øke utviklingstakten

– Datafabrikken vil knytte sammen det offentlige og private på nye måter og målet er å øke takten i utvikling av metoder, kompetanse og regelverk for utnyttelse og kommersialisering av data. Ikke minst for norske SMB-er, som vil være hovedmålgruppen for toppindustrisenteret.

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!