Home Nyheter Innovasjon Dugelig dugnad om digitalisering og datadeling

Dugelig dugnad om digitalisering og datadeling

0
DIFI-konferansen. Foto @ Truls Berg

Tverrfaglig samarbeidsdugnad med mange viktige aktører og store vyer!

Torsdag inviterte Norstella og DIFI i samarbeid med nettverket Digitale Toppledere der både Open Innovation lab of Norway, Digital Norway og Dataforeningen er blant deltagerne til idedugnad om datadeling på tvers av privat og offentlig sektor. Ambisjonen var å sette fart på digitaliseringen og de over 70 påmeldte fikk flere gode innlegg fra fageksperter som har jobbet og balet med samhandling og gevinstrealisering i lang tid.

Det var mye kompetanse samlet i rommet og blant annet Tor Ivar Grina fra Skatteetaten pekte på utfordringene etatene som sitter med opplysningene som alle ivrer etter å få tak i møter. Håkon Jendal fra NAV var i sitt innlegg pedagogisk god når har dro salen gjennom sentrale prinsipper for utveksling av data mellom aktørene. Hans råd var krystallklart; Fokuser på behovsproblematikken før du stuper ned i teknologien.

Tverrfaglig samarbeid innen offentlig sektor har kommet godt i gang og aktører som Brønnøysundregistrene, Altinn, NAV, Skattetaten har gått i front og den nye digitaliseringsministeren kan glede seg over arbeidet som gjøres rundt nasjonale felleskomponenter. Dette poenget fikk også David Norheim fra Brønnøysundregistrene og Nils Inge Brurberg fra BITS/DSOP godt frem, før deltagerene satte seg ned og idèmyldret.

Vi så ikke digitaliseringsministeren blant de fremmøtte, men da vi forlot lokalet var stemningen god, selv om det nok ble fokusert mer på utfordringene enn gevinstene av digitaliseringen.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst