Elon Musk i gang med nytt gründer-prosjekt: Vil koble hjernene våre til datamaskiner

Futurist Elon Musk har gründet nok en bedrift. Neuralink Corp har som mål å koble menneskehjernen til datamaskiner og på denne måten ta opp kampen mot kunstig intelligens.

Som om ikke det å kommersialisere romfart var ambisiøst nok, ønsker Tesla- og Space X-gründeren med sin nye startup å implementere små elektroder i menneskehjernen for å hjelpe menneskeheten med å holde trinn med kunstig intelligens, skriver  Wall Street Journal.

Musk skal angivelig ha tatt en aktiv rolle i oppstartsselskapet fra begynnelsen av og har i den seneste tiden hentet inn en rekke ledende eksperter på området for å kunne realisere ideen sin.

Vil koble biologisk intelligens med digital intelligens

Forskning innen kunstig intelligens har gjort enorme fremskritt på få år. I dag er maskiner blitt både flinkere til å diagnostisere enn leger og flinkere til å skrive nyhetsartikler enn journalister. Det er altså ingen hemmelighet at kunstig intelligens blir stadig bedre enn oss på flere og flere felt og som følger spås det at kunstig intelligens vil ta over store deler av jobbmarkedet innen kort tid.

At kunstig intelligens vil utkonkurrere mennesker på sikt, spår også Musk og han har lenge uttrykket sin bekymring. Allerede i 2014 under et foredrag på M.I.T påsto han at kunstig intelligens sannsynligvis var den største trusselen menneskeheten sto overfor i dag:

– Utviklingen av kunstig intelligens er som å kalle på demonen. Man tror man kan kontrollere den, men det går ikke”, sa han.

I 2016 opprettet derfor Musk og den amerikanske gründeren og venture kapitalisten Sam Altman, non-profit selskapet OpenAl  som arbeider for en mer forsvalig utvikling av kunstig intellingens.

Nå har Musk derimot tatt steget ett skritt lengre. For å forhindre en fremtid der kunstig intelligens vil kunne ta over verden, mener gründeren at løsningen kan være å koble sammen biologisk intelligens med digital intelligens. Måten dette kan gjøres på er, i følge Musk, å implementere et lag med kunstig intelligens ved hjelp av små elektroder i hjernen og på denne måten gi mennesker evnen til å nå et høyere funksjonsnivå.

Å operere elektroder i hjernen vil derimot være en svært komplisert og farlig operasjon og det vil nok være relativt vanskelig å rekruttere frivillige som prøvekaniner.

Til tross for dette er Musk optimistisk til idéen og tror den kan bli til virkelighet i løpet av få år, rapporterer Vanity Fair.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »