Home Nyheter Elon Musk: – Vi må kolonisere Mars for å sikre menneskeheten

Elon Musk: – Vi må kolonisere Mars for å sikre menneskeheten

0
Bilde @ Flickr/OnInnovation

– Hvis tredje verdenskrig bryter ut må vi være sikre på at det finnes nok frø av menneskelig sivilisasjon et annet sted, slik at vi kan bringe den tilbake og korte ned lengden på den påfølgende “middelalderen”, sier Elon Musk.

Det var på scenen under South By Southwest-konferansen at Tesla-gründeren snakket om viktigheten av å kolonisere Mars, og slik lettere kunne bevare menneskerasen ved et scenario der en altutslettende krig ødelegger jordkloden.

– Det er viktig å bygge en selvforsynt base på Mars fordi den ligger så langt borte fra jorden at den [ved en eventuell krig] vil ha større sannsynlighet for å overleve enn en base på månen, sa Musk, i følge The Guardian.

Holder på å bygge det første Mars-skipet

SpaceX jobber for tiden med en farkost som skal kunne frakte mennesker og last til Mars. Den kommer til å bli hundre meter lang, og har kodenavnet BFR – Big Fucking Rocket.

– Det jeg vet nå er at vi holder på å bygge det første Mars- eller interplanetariske skipet, og jeg tror vi vil være i stand til å ta kortere turer innen første halvdel av neste år, sa Musk, som samtidig anerkjente at tidsestimatene hans historisk sett har vist seg å være av det optimistiske slaget.

Når koloniseringen av Mars kommer i gang vil det være behov for rikelig med gründerånd, mener Tesla-gründeren:

– Så snart vi har muligheten til å frakte last og mennesker til å fra Mars trenger vi gründerressurser. For vi vil være nødt til å bygge opp hele industrien fra bunnen av. Alt som tillater en sivilisasjon av mennesker å eksistere. Og det kommer til å være vanskeligere, mye vanskeligere, på steder som Mars og Månen.

Pizzasjapper og barer

Og med en gang det aller nødvendigste av infrastruktur er på plass vil vi få se en eksplosjon av muligheter for startups, om vi skal tro Musk:

– Vi er nødt til å bygge opp alle de grunnleggende tingene som vi ikke kan overleve uten. Og deretter kommer det til å komme en eksplosjon av gründermuligheter. Mars vil trenge alt fra jernraffinerier til pizzasjapper til barer. Mars-barer!

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst