Home Investors Over en halv milliard investert i impact-projekter: – interessen fortsetter å øke

Over en halv milliard investert i impact-projekter: – interessen fortsetter å øke

0
Siden 2014 har det blitt investert nærmere 550 millioner kroner (70.4 millioner dollar) i prosjekter med positiv effekt på samfunnet; såkalte impact investeringer. Dette utgjør 15.15% av alle investeringer som ble gjort, og tilsvarer den høyeste prosentandelen i hele Norden.

Tallene kommer fra en fersk analyse utført av The Nordic Web på oppdrag fra det norske investeringsselskapet Nordic Impact, i samarbeid med start-up aktørene i Norden: SLUSH, CPHFTW, Founders House og MESH. Funnene blir for første gang lagt frem på Katapult Future Fest sitt pop-up arrangement under Techfestivalen i København, fredag 8. september.

– Impact investering er investeringer gjort i selskaper, organisasjoner eller fond med hensikt å utgjøre en positiv effekt på samfunnet, i tillegg til finansielle avkastninger. I Norden har vi et velfungerende demokrati og velferdssystem lært oss hvor viktig det er å bidra. Nå må vi gjøre det samme med investeringer for å løse globale utfordringer, sier Ida Faldbakken, partner i Nordic Impact i en pressemelding.

Noen av hovedfunnene fra analysen til Nordic Web inkluderer:

  • Siden 2014 har det har vært en økning på 200% årlig i nordiske impact investeringer
  • I Norge har det har blitt investert 550 millioner kroner (70.4 millioner dollar) i impact investeringer siden 2014
  • 15,15% av all norsk investering siden 2014 har vært impact investering; dette er den høyeste prosentandelen i Norden
  • Sverige er det landet i Norden med det høyeste beløpet investert, og ligger på over 1 milliard norske kroner (138.3 millioner dollar) i impact investeringer siden 2014
  • Blant byer scorer Stockholm, Oslo og Helsinki høyest på listen, med 30 investeringer i Stockholm og 20 i Oslo og Helsinki. Av andre norske byer på listen finner vi Stavanger, Tromsø og Trondheim.

– 2017 ligger an til å bli et rekordår for både antall og beløp på investeringer, noe som tydelig viser at interessen og investeringene i nordiske impact start-ups fortsetter å øke. Nå som mengden kapital øker i Norden, samt at det er en bevisstgjøring rundt impact start-ups, forventer vi å se denne sektoren bidra ytterligere til samfunnet, og bli en viktig del av det norske teknologi-økosystemet”, sier Neil Murray, grunnlegger og administrerende direktør i The Nordic Web.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst