Tre gründerbedrifter skal presentere sine beste løsninger for fremtiden under Norges feiring av studentinnovasjon, Innovator 2017.

Juryen presenterte idag tre finalister:

Wiral Technologies AS gir deg muligheten til å skape filmatiske klipp på steder droner er forbudte eller ikke kommer til. Selskapet utvikler kameratilbehør som får videoene dine til å se ut som de er laget av en profesjonell filmskaper. Wiral er et kamerasystem som beveger seg langs et tau ved hjelp av en elektrisk motor. Slike løsninger har lenge vært forbeholdt større filmproduksjoner, men Wiral gjør profesjonelle filmvinkler tilgjengelig for alle som liker å filme, uansett nivå. Teamet består nå av seks personer med bakgrunn fra NTNU.

Hark Technologies mener at systemet de utvikler kan gi besparelser i strømutgifter på 60 %. NTNU-studenten Joar Gunnarsjaa Harkestad har startet selskapet Hark Technologies for å utvikle smarte løsninger for energieffektivisering. Selskapet er nå klare for å skalere opp virksomheten, og skal igang med pilotprosjekter med sitt egenutviklede konsept EcoControl.

Exero Technologies mener alle skal ha like muligheter til å holde seg aktiv og leve en sunn livsstil. Selskapet utvikler derfor hjelpemidler for personer med nedsatt funksjonsevne. Det første produktet er en kjelke på fire hjul, The Spike, som er utformet slik at den utfordrer kjernemuskulatur og muliggjør et aktivt og selvstendig liv.

Innovator arrangeres av SpareBank 1 SMN, Technoport og Start NTNU.

Pengepremien fra SpareBank 1 Startstøtte er på 250 000 kroner, og tildeles et studentgründerteam med evne og vilje til å lykkes i et internasjonalt marked, skriver SpareBank 1 SMN i en pressemelding.