Europas mest innovative selskap i 2018 åpner kontor i Ålesund 

Aker BioMarine utvider med nytt kontor i Ålesund. Selskapet som for to år siden vant InnoMag’s årlige innovasjonskåring og i fjor gikk til topps i Europa ekspanderer. 

Ålesund-kontoret etableres for å knytte selskapet nærmere de norske kunnskapsmiljøene innenfor bioteknologi og marine-næringene. Det norske krillselskapets nye kontor vil sysselsette om lag 15 personer.

– Ålesund var et naturlig valg for oss. Byen og resten av regionen har et solid kunnskapsmiljø som vil bidra til å styrke vår tekniske kompetanse. I tillegg kommer flere av våre ansatte fra regionen, sier Tone Lorentzen, konserndirektør Supply Chain i Aker BioMarine.

Den maritime industrien i Møre og Romsdal er en ledende base for offshore og maritim virksomhet globalt, med flere enn 20.000 personer sysselsatt i regionen.

– Dette er en gylden mulighet for oss til å bidra og samarbeide tettere med de unike kunnskapsmiljøene og spesielt fagmiljøene i Møre og Romsdal. Med det nye kontoret vil Aker BioMarine være enda bedre rustet til å fremme og utvikle krillprodukter for å møte verdens økende behov for omega-3 på en bærekraftig måte. I tillegg vil det være med på å øke vår satsning i regionen, noe som er veldig viktig for oss, sier Lorentzen.

Internasjonale muligheter  

I januar var det dåp av Aker BioMarines flaggskip, Antartic Endurance, verdens første krillfartøy bygget fra bunnen. Det ble ferdigstilt av mer enn 40 norske underleverandører og Vard Brattvaag.

Snart vil nok et fartøy være ferdig bygget. Noe som gir ringvirkninger for de mange leverandørene til skipsbygging i regionen.

– Vi er svært stolte av vår leveranse til Antarctic Endurance og er veldig glade for å nok en gang bli valgt som leverandør til det nye fartøyet til Aker BioMarine. Skipet bygges i Kina, noe som gir oss nye muligheter til å vise oss frem på det globale markedet, sier Per Arne Rindarøy, administrerende direktør i Aukra Maritime.

NB! Hentet fra en pressemelding fra Aker Biomarine

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »