Norske Vivaldi har allerede over 2 millioner nedlastinger

Innomag tok nylig en prat med Jon von Tetzchner om selskapsbygging, relasjoner, om å innovere i Norge og ikke minst om lanseringen av prosjektet han egentlig aldri hadde trodd at han skulle gå igang med – nemlig en ny browser.

Beta-versjonen av Vivaldi ble lansert i høst – og har allerede blitt lastet ned over 2 millioner ganger.

Start i Norge om du ønsker flinke folk
Jon Von Tetzchner mener den norske arbeidskulturen passer godt for oppstartsbedrifter. Med flat struktur og dyktige mennesker som ikke er redde for å si det de mener.

– Det er mange grunner for at man skal kunne bygge ting i Norge, sier Tetzchner.
– For meg har det alltid vært viktig å ha riktige folk. Det er mange dyktige mennesker her, og vi har en flat struktur som gjør at folk tør å si hva de mener.

Selve prosjektet startet for 2 år siden, da et lite team begynte å jobbe med hvordan de skulle gå frem for å skape den optimale browseren. Beta-versjonen av Vivaldi ble lansert i høst og har allerede blitt lastet ned over 2 millioner ganger. I prosessen med å utvikle systeminnholdet, har programmererne og designerne hele veien innhentet god input fra brukerne.
– Vi har en gruppe på rundt 50 frivillige som tester systemene og gir gode tilbakemeldinger hver dag, noe som er svært konstruktivt og hjelpsomt for oss i en slik prosess, sier Tetzchner.

– Planen videre er å ganske raskt gå over i versjon 2.0, og det er bare finpussen som gjenstår før det blir mulig, forteller han.
– I den neste versjonen planlegger vi blant annet å inkorporere epost i browseren.

En nettleser for vennene våre

– Vivaldi er for de som bryr seg om hvilken browser de bruker, sier Tetzchner.

– Mange av standardbrowserne har som fokus å være enkle i bruk. Vi ønsker heller å hjelpe brukerne med å bli mer effektive, samt at de selv skal kunne skreddersy browseren etter egne behov. Vivaldi passer kanskje best for mer tekniske brukere – og de som ønsker mer av sin browser – og håpet er at mange vil like den så godt at de vil dele den med andre, avslutter Tetzchner.

vivaldi

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *