Fremtiden har rykket nærmere!

Koronapandemien har ikke bare truet folks liv og helse i år. Den har også stimulert til økt innovasjon og samhold. Digitaliseringen har gjort et kjempehopp fremover, samtidig som vi alle har bidratt til dugnaden som måtte til.

Innovasjonsdagen 2020 måtte flyttes til 14.april neste år, men gjenoppstår da som FUTURE INSIGHT 2030 konferansen. Fremtiden har rykket flere steg nærmere.

Skolene i Vestfold hadde planlagt å innføre Teams i løpet av et års tid, og det skulle koste flerfoldige millioner kroner. Da pandemien rammet, ble det gjennomført i løpet av to dager. Dette viser at vi mennesker har større evne til innovasjon enn mange kanskje var klar over.

Veien videre

Fremtiden har kanskje aldri sett mer spennende ut enn nå, og FUTURE INSIGHT 2030 har vært så heldige å få med seg en av dem som virkelig har bidratt til å forvandle verden for svært mange mennesker, nemlig selveste Reid Hoffmann!

Denne karen bestemte seg tidlig for at han ville gjøre akkurat det, etter å ha innsett at et professorat ikke var veien å gå. Han ville nemlig nå langt ut over en liten intellektuell klikk, og etter noen korte engasjement startet han i 1997 «SocialNet.com». Det var en blanding av en datingside og en møteplass for folk som for eksempel ville finne golfpartnere i sitt nabolag.

Samtidig med at han drev fram dette, ble han medlem av styret i PayPal, og i 2000 tok han jobben som COO hos PayPal. Der ble han kjent som «brannslukkeren», som alltid fant løsninger, og som hele tiden tenkte fremover.
Han hadde imidlertid flere ideer, og i desember 2002 ble han en av gründerne i LinkedIn. Han hadde da med seg to kolleger fra firmaet han selv hadde startet, SocialNet, og fikk to kolleger fra PayPal med seg på investeringssiden.

Etter salget av PayPal til eBay, ble Hoffmann en av de mest suksessrike «Angel Investors» i Silicon Valley, så han har mye å fortelle deltagerne på Future Insight 2030 om fremtidens muligheter – og hvordan man kan skape dem.

Samarbeid skaper resultater

Grethe Bergly, CEO i Multiconsult ASA er en av de norske toppsjefene som også skal på scenen på FUTURE INSIGHT 2030 konferansen. Hennes mantra er at samarbeid skaper bedre resultater enn det man får til alene. Slik sett er hun helt på linje med Hoffmann, som knyttet til seg flinke folk han kjente på sin vei mot nye innovasjoner.

Da Grethe Bergly tok over som toppleder i Multiconsult for et par år siden, sa hun allerede på sitt første allmøte at det er først når man arbeider sammen mot et felles mål at man virkelig kan skape endringer. Og endringer var noe Multiconsult hadde behov for på den tiden, etter at røde tall hadde sendt sjokkbølger gjennom organisasjon.

Men samtidig med dette har Bergly også funnet tid til både være styremedlem i RIF – rådgivende ingeniørers forening – og styreleder i Klima2050, som er et senter for forskningsdrevet innovasjon.

Selv mener hun dette henger sammen, for Multiconsult er et selskap med svært bred kompetanse, i tillegg til spisskompetanse på mange områder. Og arbeidet for Klima2050 sikrer etter hennes syn at selskapet hun leder er engasjert i betydningsfulle utviklingsprosjekter som skaper kompetanse på høyt internasjonalt nivå.

Dette skjer gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeide mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. Et svært spennende og viktig arbeide, synes hun. Klima 2050 skal utvikle kompetanse når det gjelder å redusere samfunnsmessig risiko knyttet til klimaendringer. Dette skjer på høyt internasjonalt nivå, og tar for seg en rekke forskjellige felt, blant annet ekstremvær og gradvise klimaendringer. Tanken er at aktiviteten skal utløse nye og bedre løsninger, produkter, prosesser og forretningsmodeller innen klimatilpasning av bygg og infrastruktur.

Hver på sin måte – fra de forskjelligste innfallsvinkler – har således Multiconsults leder og Reid Hoffmann funnet utfordringer og løsninger som peker fremover. I  april kan du få dele deres erfaringer og kunnskap.

Påmeldingen er nå åpen, og vi tror du bør være rask, for fremtiden har rykket nærmere, og det er blitt viktigere enn noensinne å delta i innovasjonen som trengs for å møte den. I ukene fremover vil vi avsløre flere toppledere som kommer til konferansen.

Du kan lese mer om konferansen som vi i Inspirator AS står ansvarlig for her.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »