Canadiske CGI, et av verdens største firmaer når det kommer til informasjonsteknologi, har lagt inn et kontantbud på aksjene i det nordiske konsulent-, dataanalyse- og business intelligence-firmaet Affecto. Styret i Affecto har anbefalt aksjonærene å takke ja til tilbudet.

Budet fra CGI er på 4.55 euro per aksje, noe som verdsetter alle firmaets aksjer til 98 millioner euro. Dette betyr at budet overstiger verdien aksjene hadde da Nasdaq Helsinki-børsen stengte i går med 29.3 prosent. Styret i Affecto har enstemmig gått inn for å anbefale aksjonærene å akseptere budet, melder CGI i en pressemelding.

InnoMag-redaktør Truls Berg var – sammen med Torstein Thorsen – med på å starte opp Affecto i 1997.

Hjelper kunder å bli datadrevne

Affecto er Norge og Nordens ledende leverandør innen business intelligence og information management, og tilbyr tjenester innenfor blant annet big data og kunstig intelligens. De har over 1100 ansatte spredd ut over atten kontorer i Norden, Baltikum og Polen. De skaper verdi for kundene sine blant annet gjennom å hjelpe dem med overgangen til å bli datadrevne, og har en rekke langvarige kundeforhold med betydningsfulle aktører i Nord-Europa.

– Vi ser frem til å ønske Affectos ansatte velkommen inn i CGI-familien som medlemseiere, og å dele og samarbeide som dyktige innovatører som er fokusert på å levere verdi til klientene, sier Heikki Nikku, leder for CGIs nordiske operasjoner, i pressemeldingen.

Vil styrke posisjonen i Norden

CGI søker med oppkjøpet å styrke posisjonen sin i Nord-Europa og Norden ytterligere. De har allerede et sterkt nærvær i det nordiske IT-servicemarkedet, med over 8000 ansatte spredd ut over femtifem kontorer.

– Tilbudet om å fusjonere med Affecto går hånd i hånd med CGIs plan om å doble selskapet gevinst i løpet av fem til syv år, gjennom en kombinasjon av tilegnelser og organisk vekst, sier George D. Schindler, som er administrerende direktør i firmaet.

Budet kommer med en rekke betingelser, blant annet at CGI klarer å få kontroll over 90% av Affectos aksjer, og at de får tillatelse av de relevante reguleringsmyndighetene.