Home Biz Googles Ray Kurzweil: – Verdensomspennende borgerlønn fra 2030

Googles Ray Kurzweil: – Verdensomspennende borgerlønn fra 2030

0
Bilde @ flickr/jdlasica

Googles fremtidsforsker og director of engineering Ray Kurzweil – kjent for presisjonen i fremtidsspådommene sine – tror borgerlønn blir utbredt verden over i løpet av 2030-årene.

Den selverklærte futuristen Kurzweil har siden 1990 gjort 147 spådommer om fremtiden – med en foreløpig treffrate på hele 86%. Blant de nyligste spådommene hans finner vi blant annet den om at kunstig intelligens vil smelte sammen med menneskehjernen innen 2029.

Les også: Ray Kurzweil: – Kunstig intelligens vil smelte sammen med hjernen vår innen 2029

Les også: 5 spådommer fra Googles fremtidsforsker Ray Kurzweil

– Hovedutfordringen blir å skape mening

Det var under TED 2018-konferansen Kurzweil kom med den kontroversielle spådommen om “gratis penger” i fremtiden, melder Business Insider.

– Tidlig i 2030-årene kommer vi til å ha universell borgerlønn i den utviklede verden, og mot slutten av tiåret kommer den til å være verdensomspennende. Man kommer til å være i stand til å leve veldig godt på den. Hovedutfordringen vil være å skape mening og innhold i tilværelsen, sa Kurzweil fra scenen.

Ettersom det har blitt tydelig at kunstig intelligens vil ta over stadig flere jobber i de kommende årene har et stadig økende antall politikere, nonprofit-organisasjoner og gründere begynt å tenke på hvordan vi skal klare oss i en verden hvor ikke alle kan eller trenger å jobbe. Borgerlønn er en av løsningene som ofte blir nevnt.

Forsøk med borgerlønn, der folk mottar en fast sum uten å jobbe for den, har blitt utført flere steder i verden den siste tiden – både i Europa, Afrika og Nord-Amerika.

Spådommer henger sammen

Tiåret Kurzweil tror borgerlønnen vil ta av som verdensomspennende fenomen er ikke tilfeldig valgt. 2029 er året han har spådd at kunstig intelligens for første gang vil bestå Turing-testen – og dermed være umulig å skille fra menneskelig intelligens. Et slikt scenario vil sannsynligvis føre til at antall jobber for mennesker blir enda lavere – og nødvendigheten av å ta i bruk løsninger som borgerlønn forsterkes.

Når det kommer til implentering av borgerlønn er det ikke – som med mange av Kurzweils spådommer – teknologiske utfordringer som står i veien. Den politiske viljen har så langt vært liten, men stadig nye eksperimenter på området kan tyde på at dette er i ferd med å endre seg.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst