Solcelleselskapet Otovo lanserer nå muligheten for at alle med et hustak kan bidra til det grønne skiftet, uten å måtte legge ut en krone.

Det skjer gjennom et helt nytt grønt produkt hvor boligeiere over hele landet får muligheten å leie solcellepaneler til en lav månedlig pris.

– Det er ikke alle som kan bla opp 50.000 kroner og for å investere i solceller på taket. Spesielt nå som koronakrisen har gjort mange mer usikre. Derfor kopierer vi et konsept som har gjort solenergi stort i USA, nemlig leasing av solceller, sier Andreas Thorsheim, daglig leder og gründer i Otovo.

Til forskjell fra andre leasingprodukter, som f.eks. privat leasing av bil, skjer selve leien av solcellene uten noen form for kontantinnsats eller delbetaling. I tillegg vil boligeieren selv ta imot hele Enova-støtten, som vil gi mellom 15.000 og 25.000 kroner rett i lommen umiddelbart. All installasjon og service av solcellepanelene blir håndtert av Otovo-sertifiserte installatører og er inkludert i månedsleien, som starter på 299 kr i måneden. Det eneste man ifølge Otovo trenger er å eie et hustak det går an å montere panelene på.

– Dette er en milepæl og en stor dag for alle som lenge har hatt et ønske om å bidra til det grønne skiftet, men som kanskje ikke har hatt økonomien til det. En gjennomsnittlig familie i enebolig vil nå kunne spare titusener av kroner på strømregningen over de årene anlegget holder ved å leie en del av sola heller enn å kjøpe vanlig strøm, sier Thorsheim.

Skal bli størst i Europa på leasing

Otovo, som allerede er størst på solceller til privatboliger i Norge, skal nå ut og erobre det europeiske solcellemarkedet. Med lanseringen av det nye leasingproduktet vil man raskt kunne nå ut til boligeiere over hele Europa. Tjenesten ble lansert i Spania i forrige uke, med flere europeiske land planlagt rett over sommeren. Markedet Otovo sikter seg inn på er på totalt 30 milliarder kroner årlig, og kan doble seg innen 2030.

– Ser man på solcellemarkedet i USA, som er verdens største og raskest voksende, så er det nettopp leasing-delen som har stått for den største veksten de siste årene. Nå tilgjengeliggjøres muligheten til både å spare penger, og det å kunne produserer egen, fornybar strøm til alle og enhver. Vi er overbevist om at vi vil se den samme etterspørselen også her i Norden og ute i Europa, og vi har ingen tid å miste sier Andreas Thorsheim.

Leasingproduktet fra Otovo blir lansert over hele landet onsdag 10. juni. For mer informasjon om hvordan «leie en del av sola» – gå inn på www.otovo.no