Innovasjonsmagasinet 2019-20 presenterer nok en gang listen over de norske virksomhetene som er flinkest i klassen på innovasjon. Blant årets mest innovative finner vi både Agder Energi, DNB, Jotun, men helt til topps klatrer 372 år gamle Posten. Aker Biomarine som i fjor ble kåret til årets mest innovative i Europa er høyt oppe på lista også i år.

I forbindelse med den årlige utgivelsen av INNOVASJONSMAGASINET, som tar pulsen på det innovative Norge, har vi nok en gang kåret de 25 mest innovative virksomhetene i landet.

INNOVASJONSMAGASINET og www.innomag.no utgis som dere vet av Inspirator AS og med over 25 000 lesere er magasinet Norges ledende innovasjonsmagasin.

Det er i år, som i fjor en jury ledet av InnoMag’s redaktør, Truls Berg som har foretatt utvelgelsen av kandidater. Med i juryen i år var professor i innovasjon Ragnhild Nilsen, Computerworld’s redaktør Henning Meese, Professor i innovasjon på NHH Tor W. Andreassen, seriegründer Andre’ Eidskrem og professor Leif Edvinsson fra Sverige.

Alle våre lesere har gjennom vinteren blitt oppfordret til å nominere kandidater både innen kategorien startups og i kategorien ledende norske innovasjonsfyrtårn. Vi har deretter spilt ball med flere uavhengige eksperter, både norske og internasjonale før juryen gjorde en flott innsats med å peke på de beste av de beste. Resultatet har blitt vedlagte liste over de mest innovative norske virksomhetene i 2019.

– Vi mener at dette er Norges desidert mest omfattende oversikt over hvem som faktisk ER innovative i motsetning til de som kun nøyer seg med å prate om innovasjon. Vi understreker at listen bare omhandler norske virksomheter, men felles for alle på listen er at de er i verdensklasse når det gjelder å jobbe aktivt med innovasjon, sier juryleder Truls Berg, InnoMag’s ansvarlige redaktør i en kommentar.

– La meg også benytte anledningen til å gratulere Posten Norge som selskap og Tone Wille og hennes team med årets 1. plass og de øvrige 24 med formidabel innsats, avslutter han. 

INNOVASJONSMAGASINET’s 2019 utgave utgis i år i samarbeid med COMPUTERWORLD og vil være å finne i Narvesen hyllene fra og med onsdag 4. september.

Her er de 25 mest innovative i år;

 1. Posten
  2. DNB
  3. Agder Energi
  4. Aker BioMarine
  5. Skatteetaten
  6. KF
  7. Jotun
  8. Hurtigruten
  9. DNV GL
  10. Telenor
  11. Yara
  12. Miles
  13. Itera ASA
  14. Kongsberg Gruppen
  15. Brønnøysundregistrene
  16. OBOS
  17. Visma
  18. Norwegian
  19. S-Banken
  20. Strawberry
  21. Maemo
  22. Tine
  23. NAV
  24. Ferd
  25. Borregaard

Du kan lese begrunnelsene og mer i årets utgave av innovasjonsmagasinet