Home Nyheter Her flyr Boeing’s selvkjørende fly-taxi

Her flyr Boeing’s selvkjørende fly-taxi

0
Boeing annonserte onsdag at de har fullført sin første test av Fly-taxi-maskinen sin. Foto @ Boeing

Selskapet håper nå fly-taxi skal bli et naturlig transportmiddel for fremtiden.

En tidlig prototype av Boeing’s selvkjørende fly-taxi fullførte sin første flytur på tirsdag, i Virginia, USA, og ble en milepæl i selskapets visjon for on-demand fly. Dette melder blant annet Washington Post. 

Luftfartøyet tok av, svevde en stund for så å lande, forteller selskapet i en pressemelding. Fly-taxi-prototypen er bygget av Boeings datterselskap i Virginia, Aurora Flight Sciences.

– Det er slik revolusjon ser ut, og det er på grunn av autonomi, sa John Langford, konsernsjef for Aurora Flight Sciences i en pressemelding og legger til at en slik løsning vil gjøre reising i luften stille, sikkert og miljøvennlig.

Det 9 meter lange flyet har et vingespenn på 8 1/2 meter og har vertikale rotorer som er designet for å la det sveve eller fly opptil 80 km. Selskapet skal i tiden fremover nå teste flyets evne til å fly lengre avstander.

Luftfartøyet er en del av Boeings forskning og utvikling-avdeling, NeXt, som jobber sammen med teknologer og statlige kontorer for å planlegge en introduksjon til selvflyvende luftfartøy. Selskapet planlegger i år å test-fly et ubemannet cargo-fly som skal kunne frakte 200 kg.

Fly-taxien er en del av et større prosjekt som jobber med å avlaste trafikken i store byer. Daglig leder i Boeings NeXt sier til Washington Post at selskapet ønsker å “skape en fremtid for trygg, rolig mobilitet i byer og regioner rundt om i verden.”

Se video av den første flyvingen her

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst