Hva ville skje med din bedrift, dersom alle datamaskinene i selskapet ikke fungerte en morgen? Dersom all informasjon du trenger for den daglige driften, rett og slett ikke var tilgjengelig?

Som bedriftsleder er du ansvarlig for det forebyggende sikkerhetsarbeidet. Er du sikker på at du har den kompetansen som er nødvendig?

Dette kan kanskje høres litt ut som «science fiction» eller til og med skremselspropaganda. Men faktisk har det blitt virkelighet for stadig flere her i landet. Alt fra Stortinget via enkelte kommuner til store og små bedrifter opplever lammende data-angrep. Men hva kan man gjøre med det?

SMB Norges store sikkerhetskonferanse

Dette blir utførlig behandlet på SMB Norges store sikkerhetskonferanse, som går av stabelen 5-6 oktober. Du kan se programmet og finne påmeldingsinformasjonen her. 

Konferansen vil ta tak i hverdagsproblemer for bedrifter, fra de enkleste forsøk på «phishing» og andre triks som gjerne blir beskrevet av pressen som «sofistikerte angrep», men som i realiteten bare er masse-mail sendt ut av roboter fra kriminelle nettverk. Men det finnes også mer alvorlige trusler rettet mot enkeltbedrifter, nemlig løsepengevirus. Det betyr at bedriftens datamaskiner plutselig er låst, og man får ikke tak i informasjonen som ligger på maskinene før løsepenger er betalt. Det kan dreie seg om store beløp, om bedriften har et større antall datamaskiner i daglig bruk.

Digitalisering

Det snakkes stadig oftere – og høyere – om at vi trenger mer og bredere og ikke minst raskere digitalisering, men hva er konsekvensen av det? Hvor sårbar blir man?
Ikke mer sårbar enn man tillater selv, kommer flere av toppfolkene fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Næringslivets sikkerhetsråd til å fortelle om. Og ikke bare det: De kommer også til å fortelle hva man kan gjøre for å beskytte seg.
Om du da ikke vet det allerede?

Undersøkelser viser at bedrifter, offentlig sektor og andre fortsatt mangler både kunnskap og innsikt nok til å beskytte seg mot for eksempel såkalte «tjenestenekt-angrep», som var det som rammet flere kommuner for en tid tilbake. Slike angrep har blitt stadig hyppigere som en følge av krigen i Ukraina, og man regner med at det er fremmede makter som står bak. Hvordan ville du sikre deg mot dette?

Beskyttelse tas for lett på. Det du ikke vet – har du vondt av!

Det ER mulig å beskytte seg mot det aller meste av angrep som truer småbedriftene i Norge, men det krever at man setter seg inn i hva man bør gjøre – og iverksetter det som ofte kan være enkle tiltak for å unngå at katastrofen inntreffer.

Derfor har SMB Norge tatt initiativet til sikkerhetskonferansen, som avholdes i Stortingets lokaler og på Hotel Bristol 5.-6. oktober. SMB Norge sjefen stiller i invitasjonen det retoriske spørsmålet;  Har du råd til å la være å sikre deg en plass?

Meld deg på her!

I disse tider tror vi i InnoMag mange er tjent med å kjenne sin besøkelsestid….