Norges mest anerkjente konkurranse for virksomheter med hovedkontor i Norge blir arrangert for åttende gang i år. Som leser av InnoMag og en pådriver for endring, er du invitert til å foreslå sterke kandidater til denne årvisse kåringen.

Vinnerne vil hedres på Inspirators INNOVASJONSDAGEN 2024 konferanse den 4. september, og du som bidrar med din nominasjon vil være med i trekningen av fem gratis plasser på dette eventet i Oslo.

I en tid preget av endringer og tøffe utfordringer, er evnen til endring og økt innovasjonskraft blant de fellesnevnerne for dem som har klart seg best. Blant fjorårets mest innovative selskaper fant vi både etablerte gigantforetak og nyvokste norske virksomheter.

Fjorårets oversikt over de 25 mest innovative her til lands inneholdt flere overraskelser, for eksempel det faktum at ingen norske rederier var inne på listen og at gamle innovative fyrtårn som DNV og Telenor ikke var med på listen. Remarkable som for to år siden debuterte på listen med en knallsterk annenplass slet i fjor litt med å overbevise juryen om at de har klart å innovere like mye i 23, men de delte 12. plassen med Jotun. I 2022 var det familieeide Amesto som kapret tredjeplassen, i fjor gikk den siste pallplasseringen til et annet familieeid selskap som imponerte juryen med sitt innovative sosiale samfunnsengasjement, nemlig Ferd Holding.

Nå er dette historie og nye vinnere skal kåres, -og det er såpass høy innovasjonskraft i mange norske virksomheter nå at det eneste vi med sikkerhet kan si er at det som var godt nok til å vinne i 2022 nok ikke vil være tilstrekkelig til å komme med på listen i 2023, hvem de 25 blir avgjøres av en jury, men kandidatene spilles inn av deg som leser.

Blant aktørene som banker på og nærmer seg topp 25-plasseringen er det et mangfold av spennende norske aktører, fra det statlige mastodonten NAV med over 19 000 ansatte til smidige endringsagenter som Gelato, Jets Vacuum og Nordic Semiconductor.

Med i juryen i år er tidligere finansminister Jan Tore Sanner, professor i innovasjon og klimaforkjemper Ragnhild Nilsen, NHH’s innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen, PR-nestor Anne Reed Larsen, NTNU’s professor ved Institutt for industriell økonomi og ledelse, Arne Krokan, Computerworlds redaktør Anders Løvøy og svenskenes globale innovasjonsprofessor og tidligere Brain of the Year Leif Edvinsson. Juryen ledes også i år av InnoMag’s ansvarlige redaktør Truls Berg.

Alle InnoMag’s lesere oppfordres til å nominere kandidater, og vi minner om at selskapene som nomineres må ha norsk hovedkontor og minimum 20 heltidsansatte, samt ha eksistert i minst 5 år. Rene forskningsinstitutter og universiteter kan ikke nomineres, ei heller selskaper som i praksis er avdelingskontorer for utenlandske selskaper.

Resultatet fra listen over de 25 mest innovative norske virksomhetene i 2023 kan du se her

Lykke til med å nominere Norges flinkeste verdiskapere her!

Vi mener at dette er Norges desidert mest omfattende oversikt over hvem som faktisk ER innovative i motsetning til de som kun nøyer seg med å prate om innovasjon. Vi understreker at listen bare omhandler norske virksomheter, men felles for alle på listen er at de er i verdensklasse når det gjelder å jobbe aktivt med innovasjon.