Home Biz I dag splittes Bitcoin og blir to ulike valutaer

I dag splittes Bitcoin og blir to ulike valutaer

0

Uenighet om hvordan man bør løse utfordringer med betalingsprosessen er bakgrunnen for lanseringen av Bitcoin Cash – en ny kryptovaluta med bakgrunn i opprinnelige Bitcoin.

– Alle nåværende Bitcoin-eiere vil automatisk eie Bitcoin Cash. Det eksisterende regnskapet ved tidspunktet for splitten vil bevares, og brukerne vil slik beholde balansen de hadde før den tok sted, står det på Bitcoin Cash sin hjemmeside.

Dersom du per nå eier en Bitcoin, vil du etter at splitten tar sted rundt ti på halv tre i dag fortsatt eie en Bitcoin – eller Bitcoin Core som den nå vil kalles – men du vil i tillegg eie en Bitcoin Cash. For øyeblikket går Bitcoin Cash Futures for 294 dollar – så hvis alt går bra og den opprinnelige Bitcoin-kursen holder seg stabil kan du faktisk tjene penger på hendelsen.

Her snakker man riktignok om et ganske stort hvis, i følge Mashable. Det er vanskelig å forutse hva som kommer til å skje – Bitcoin Core eller Bitcoin Cash-kursen kan komme til å rase som følge av panikk i markedet, skaperne av Bitcoin Cash kan bestemme seg for å avlyse planene i siste liten, eller alt kan gå smertefritt og etter planen.

Brysom blokkstørrelse

Uenigheten som har motivert teamet bak Bitcoin Cash til å lansere en ny kryptovaluta handler om størrelsen på blokkene som Bitcoin er bygget opp av. De nåværende blokkene har en grense på 1MB data per blokk, noe som utgjør et problem i det Bitcoin vokser og antallet transaksjoner som gjennomføres blir større og større.

En bitcointransaksjon lagres som data i blokkene, og når plassen på en blokk er oppbrukt må man vente på den neste. For øyeblikket er antallet transaksjoner begrenset til tre i sekundet – noe som er for lite med dagens tradingvolum, og vil bli alt for lite etterhvert som valutaen vokser. Allerede i dag kan transaksjoner – eller betalinger om du vil – bli utsatt over lengre tidsperioder.

Strid om transaksjoner

En gruppe utviklere, teamet bak Bitcoin Core, ønsker å løse dette gjennom en oppdatering de kaller SegWit2x. Denne oppdateringen vil frigjøre blokkplass ved å fjerne signaturdata fra Bitcointransaksjoner, og etterhvert øke blokkstørrelsen til 2MB. Men denne løsningen vil også i praksis flytte selve transaksjonen bort fra selve blokkjeden, og dette er tabu i store deler av kryptovalutamiljøet.

Det er for å unngå at transaksjonene overlates til såkalte second-layer solutions at Bitcoin Cash nå lanseres. Her løses problemet med transaksjonshastighet på en annen måte – nemlig gjennom å øke størrelsen på hver enkelt blokk til 8MB.

Fordi Bitcoin har en desentralisert maktstruktur er det nødvendig med konsensus i miljøet for å gjøre endringer i koden. Derfor får vi nå denne splitten – hvis konsekvenser foreløpig er ukjente.

Det er dermed en spesielt spennende dag for de som følger med på kryptovalutaer.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst