Innovativ nykommer med 15 000 “medarbeidere”

Et frynsegode som redaktør av Norges ledende innovasjonssmagasin er muligheten til å møte endringsagenter som leder fremadstormende virksomheter, – ofte relativt ukjente juveler for folk flest. Det slår meg da jeg ringer på døren i Grensen i Oslo sentrum at OTIGA Group så definitivt er en av disse.

Det til tross for at selskapet har sikret jobb for over 15 000 medarbeidere og med over 2000 «hodejeger» oppdrag, som gjør dem til en av de største nordiske aktørene innen moderne rekruttering og bemanning. De er også en av de mest innovative og jeg har fått et møte med sjefen selv, Hilde Lekven.

– Det har vært lite innovasjon innen rekrutterings- og bemanningsbransjen, mange jobber på akkurat samme måte som før og det har ikke skjedd store endringer siden jeg begynte i bransjen for 16 år siden. Hilde ser meg i øynene og pakker ikke inn ordene. Her er det tydlige meldinger og klar tale som gjeldeer…

– Dette er en veldig tradisjonell og konservativ bransje, men vi står nok overfor større endringer fremover, derfor utfordrer vi dagens etablerte metoder og prosesser og spiller på lag med nye viktige aktører innen våre fagfelt. Vårt mål er å lede an i den rekrutterings- og ledelsesrevolusjonen som er i ferd med å treffe bransjen vår, derfor går innovasjon helt inn i kjernen av det vi gjør, fortsetter hun engasjert.

Sjef uten filter
Det er kanskje ikke så mange toppsjefer som har sin egen podcast, men sammen med Christel Langebrekke som er leder for Personalhuset, et av OTIGAS datterselskaper, er Hilde i gang med sesong 2 av podcasten «Uten Filter». Her deler de av egne erfaringer og snakker med interessante mennesker om ledelse, arbeidsliv og karriere. Det slår oss at podcast-tittelen nok ikke er helt tilfeldig valgt…

Ikke mange har hørt om OTIGA, Hilde, hva skyldes det?

– Det har du nok rett i, vi har kjøpt 10 selskaper de siste årene og vokser raskt. De fleste kjenner nok til en eller flere av de 12 merkenavnene som inngår i gruppen og vi er til stede i både Norge, Sverige, Danmark og Finland. Blant merkevarer mange nok kan kjenne igjen er Assessit, Personalhuset, Agito Helse, On Off Bemanning, og Mojob for å nevne noen. Vi dekker i praksis hele spennet fra å levere vikartjenester til executive search og lederutvikling.

– Vår ambisjon er å være blant de ledende, mest innovative og bærekraftige selskapene i vår bransje, og vi har satt som mål at 10% av omsetningen skal komme fra konkrete innovative prosjekter. For å nå dette målet har vi også ansatt en spesialist på innovasjon, nemlig Anders Haugeli Halvorsen med fartstid fra både Assessit og Telenor. Vi har gitt ham utfordringen om å ta oss frem i tet innen innovasjonsarbeid og digital utvikling. Anders står bla bak utviklingen av Assessits «Ledersimulator», et digitalt og «gamified» lederverktøy der deltakere kan trene på spesifikke lederferdigheter i virkelighetsnære omstendigheter.

Du sier at bransjen delvis har stått stille, – hva gjør at du tror endringene kommer nå?

– Vi jobber tett sammen med våre kunder og ser at den digitale modenheten varierer fra kunde til kunde. De færreste er klare for å gå fulldigitalt, – vårt arbeid består derfor delvis i å skape endringsforståelse og innovasjonskraft sammen med våre kunder.

– Den store disrupsjonen skjer nok ikke over natten og vi tror heller ikke at det er de store eksisterende aktørene vi bør frykte aller mest. Mest sannsynlig er det nye innovative RecTech plattformer som vil dukke opp med kul teknologi – og i stedet for å stå igjen på perrongen ønsker vi å lede an denne utviklingen, forklarer Hilde engasjert og legger til…

– Det er derfor vi har investert i Mojob,  en heldigital rekrutteringsplattform som også bruker AI i prosessene sine. Vi har også inngått et strategisk samarbeid med Stepifi som tilbyr en digital poolløsning for de som har store og varierende behov for folk. Som du skjønner er vi ikke redd for å utfordre oss selv når det gjelder å jobbe frem nye rekrutterings og bemanningsløsninger, utdyper Hilde.

Hvem står bak?

– Vi har et sterkt entreprenørskapsfokus i Otiga og er opptatt av at merkevarene våre skal ha stor autonomi, vi tror det er slik vi oppnår lønnsomhet. Dette er en prioritering som også er særlig viktig for hovedeierne våre, brødrene Kristian og Roger Adolfsen. De sitter begge i styret vårt, og er blant Norges ledende serie-grundere og levende opptatt av å bygge og skape virksomheter. Det er veldig inspirerende å ha så mye entreprenørskap i styret, særlig siden jeg selv som leder er svært opptatt av nyskaping og utvikling. Det ligger nok litt i mitt DNA å utfordre det eksisterende, skape nytt og slik sett har jeg fått drømmejobben i drømmebransjen, smiler Hilde avslutningsvis.

Det er en tydelig og engasjert toppleder vi vinker farvel til, – og det er ingen tvil om at hun både er vant til å navigere på tvers av komplekse virksomheter og trives med å utfordre status quo.

På vei ut i Grensen etter møtet føler jeg meg trygg på at vi kommer il å høre mer om både Hilde og selskapet Otiga i tiden fremover, – og denne måneden meldte deg seg inn i Open Innovation lab of Norway hvor de fremover vil møte 40 av Norges mest innovative virksomheter til månedlige erfaringsutvekslinger.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!