Home Design – iPhone 6S kan kjenne igjen tre typer trykk

– iPhone 6S kan kjenne igjen tre typer trykk

0


Åpner for nye, smarte navigasjonsmåter.

(Saken er hentet fra tek.no)

Onsdag kveld er det klart for årets største lanseringsjippo når selskapet som har gitt oss både Mac, iPad og iPhone har kalt inn til pressekonferanse. Det ventes at Apple vil presentere arvtakeren til iPhone 6 og iPhone 6 Plus. De siste ryktene forteller nå i detalj om hvordan Apple vil ta med seg «Force Touch»-teknologien fra sine Mac-er til de nye iPhone-modellene. Force Touch-teknologien kan gjøre iPhone-skjermen i stand til å ikke bare spore fingerbevegelsene dine som tidligere, men også føle hvor hardt du trykker på skjermen.

Berøring i tre dimensjoner

Ifølge 9to5Mac har imidlertid ikke Apple bare kopiert over funksjonaliteten fra sine MacBook-pekeplater, de har videreutviklet teknologien til det de i dag kaller «3D Touch».

3D Touch-skjermen i neste iPhone kan nemlig, i tillegg til å bare skille mellom en berøring og et trykk, få enda et trykknivå. Dermed utvides funksjonen til å omfatte både berøring, et forsiktig trykk og et enda dypere trykk. 3D Touch-skjermen på neste iPhone kan for eksempel brukes til å utløse snarveier og menyer som lar deg navigere raskere rundt på telefonen.

Åpner for smartere navigasjon

Her er flere tenkte bruksområder for den nye 3D Touch-skjermen:

· I kartet kan teknologien brukes til å starte navigasjonen til et sted med et hardere trykk, istedet for slik som det er nå der du først må trykke på et ikon for å velge navigasjon, og så trykke start, for å starte navigasjonen.

· I Musikk-appen skal du kunne trykke hardere på låten du hører på, og få opp de handlingene du oftest gjør, som for eksempel muligheten til å legge sangen til i en spilleliste, eller laste den ned til telefonen for å høre på den «offline».

· En annen funksjon som blir testet ut ifølge en av kildene, er at du kan trykke litt hardere på App-ikonene og få snarveier hvor i appen du vil navigere. Dette kan for eksempel være å gå rett til telefonsvareren når du trykker hardt på telefonikonet.

· Andre funksjoner vil være likt som på de siste MacBookene fra Apple, som for eksempel at du kan bruke Force Touch på en nettlenke for å forhåndsvise siden den går til, eller til å få opp en forhåndsvisning av kontaktkortet til en bestemt kontakt i telefonboken, uten at du må navigere vekk fra kontaktlisten. Du skal også kunne slå opp definisjonen på ord ved å trykke litt hardere på dem.

Tek.no kommer til å liveblogge fra arrangementet fra klokken 19:00 onsdag 9. september. 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here