Zalando, Europas ledende nettbaserte plattform for mote og livsstil, lanserte denne uken sin pre-owned-kategori for kjøp og bytte av brukte moteartikler. Klesgiganten ruller den nye gjenbrukstjenesten først ut i Tyskland og Spania, og vi nordmenn må vente. På sikt skal tjenesten gjøres tilgjengelig for millioner av kunder over hele Europa. 

– Interessen for gjenbruk er svært høy og økende – spesielt blant millenniumsgenerasjonen. Kundene mangler på samme tid en enkel og pålitelig tjeneste som kombinerer alt: Sømløs innbytte av produkter de ikke lenger ønsker å bruke, og en god handleopplevelse knyttet til brukte moteartikler på nett. Med lanseringen av Pre-owned er Zalando den første moteplattformen som tilbyr en enkel løsning for dette, og som tilpasser seg etter kundenes behov i større skala, sier Torben Hansen, VP for Pre-owned-kategorien i Zalando.

Plastfri emballasje, resirkulert papir og veldedige organisasjoner

Med denne gjenbrukstjenesten kan kunder enkelt bytte inn produktene sine direkte hos Zalando – uten å betale frakt. Den populære ønskelistefunksjonen er også oppdatert. Zalando vil også la kundene laste opp produkter de allerede har, selv om de er kjøpt et annet sted, for deretter å bytte dem inn i enten et gavekort på et representativt beløp til bruk hos Zalando, eller å støtte Røde Kors eller WeForest.

– Alle Pre-owned-produkter fra Zalando blir kvalitetssikret, slik at de igjen fremstår som attraktive for potensielle kjøpere. Her gjelder samme vilkår for frakt, betalingsalternativer og kostnadsfri retur som ellers på plattformen. I tråd med bærekraftmålene starter motegiganten med plastfri emballasje på samtlige ordre i Pre-owned-kategorien, og bruker i stedet resirkulert papir, utdyper Zalando-lederen.

Ønsker å heve kundeopplevelsen

– Millioner av kunder besøker allerede Zalando daglig for å hente inspirasjon og gode råd. Pre-owned-kategorien til Zalando er et av de viktigste tiltakene vi iverksetter for å heve kundeopplevelsen på plattformen, forteller Robert Gentz som er en av gründerne og direktør av Zalando.

Målet er å forlenge levetiden på 50 millioner produkter og redusere bruken av engangsplast innen 2023.