Bjarne Melgaard Foto: lightbulbman.com

Kryptokunst og NFT’er – Bjarne Melgaard baner vei…

Det er ikke så lenge siden vi skrev om digitale kunstverk med unike eierskapsbekreftelser, men området som baserer seg på Blockchain teknologi er  i rask utvikling. Denne uken meldes det at NFT AS og kurator Sam Farao inngår samarbeid med Kaupang Krypto for å senke barrieren for kjøp av 1122 verk i Bjarne Melgaards første kryptokunstsamling «The Lightbulb Man».

For mange er kryptokunst ikke på listen over potensielle investeringsobjekter fordi hele krypto-sfæren er ukjent for dem.

Andre ønsker å investere i et kryptokunst-marked i kraftig vekst, men er utrygge på gjennomføringen av handelen. Å kjøpe et fysisk kunstverk med kontanter eller kredittkort er velkjent. Noe helt annet er å betale med kryptovaluta for et digitalt kunstverk med kryptografisk eierskapsbekreftelse (NFTer).

– Lightbulb Man er en del av den digitale kunstrevolusjonen. Gjennom Kaupang Krypto blir det tryggere og enklere for folk å bli eiere av verkene, sier Sam Farao, daglig leder i NFT AS som vil bruke Kaupang Concierge-konseptet i gjennomføringen av handelen.

Kaupang Concierge ble lansert i desember 2021 for å gi kundene en førsteklasses handelsopplevelse tilknyttet NFTer av høy verdi.

Et viktig kunstnerisk element i «The Lightbulb Man» er at kjøperne kan gi navn til Melgaard-kunstverket sitt. – Til nå har alle mine verk vært merket «Uten tittel». Det er viktig del av demokratiseringen av NFT- kunstverket at folk får delta aktivt i mine verk og nå får gitt sitt verk sin tolkning, sier Bjarne Melgaard.

NFT fungerer som digitalt kunstgalleri og Farao har kuratert Lightbulb Man-utstillingen som naturligvis er på nettet. Verkene har en pris på ETH 0,5 (Ethereum), dvs. ca. 14 000 kroner.

– Vi er glade for at en såpass profilert kunstner som Bjarne Melgaard baner vei for andre NFT-kunstnere. Samtidig aktualiserer dette kryptoteknologi og -valuta for nye brukergrupper, sier CEO Nikolai Gobel i Kaupang Krypto.

Som NFT-teknologien tydelig viser, dekker krypto langt mer enn valuta. Selskapet henvender seg til den modne delen av markedet hvor privatpersoner og virksomheter anvender kryptoteknologi og -valuta i forretnings- og investeringsaktiviteter. Som et element i dette lanserte de i 2021 oppbevaring av kryptovaluta i separate, digitale hvelv. Kryptohvelvet reduserer risikoen for tap av de enkle privatnøklene som utgjør en stor barriere mot profesjonelle kryptoplasseringer. Selskapet megler per i dag over 40 ulike kryptovalutaer.

NB! Vi i Innomag gjør oppmerksom på at deler av innholdet er hentet fra en pressemelding fra Kaupang Krypto.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!