Mikromobilitetsselskapet Lime er blant verdens ledende operatører av elektriske kortdistansekjøretøy. 27 oktober i år registrerte selskapet 200 millioner gjennomførte kjøreturer. 

Lime’s visjon er å begrense bruken av personbiler for kortdistansetransporter gjennom delte elektriske sparke- og tråsykler. Slik vil de bidra til en renere og sunnere planet.

I rask vekst

27 oktober i år ble selskapet det første av sitt slag til å registrere så mange som 200 millioner kjøreturer. Det raskt voksende selskapet brukte 13 måneder på å logge de siste 100 millionene. Det er omtrent dobbelt så fort som de første 100 millionene til tross for en sterk nedgang i den globale etterspørselen under korona-toppen.

– Denne milepælen er et testament på den unektelige populariteten av delte elektriske kjøretøy og den store mengden latent forespørsel som vi fremdeles trenger å møte, sier Wayne Ting, CEO i Lime.

For å feire milepælen vil Lime Prime være gratis ut november.

Tryggere reise

Lime møter et stort behov for alternativ transport i byer der mange unngår å forflytte seg med kollektivtilbudet. I stedet velger mange elektriske kjøretøy som gjør det mulig å holde avstand og forflytte seg i frisk luft.

Tidligere i oktober annonserte Lime sin nye transportplattform der samtlige av selskapets transporttilbud skal samles for enkel brukervennlighet. Annonseringen omfattet også nye “Wheels” – et elektrisk scooter-alternativ der du kan sitte mens du kjører.

Miljøvennlig transport

Med 200 millioner elektriske kjøreturer har Lime bidratt til en sterk reduksjon av karbonutslipp. Lime-kjørere er direkte ansvarlige for å erstatte mer enn 50 millioner bilturer, og dermed har de til sammen forhindret et utslipp på omtrent 18.000 tonn.

Lime har etterhvert etablert seg i store deler av verden, med de siste tilskuddene i byer som Wien, Praha, København, Sydney, Roma, Milano, Incheon i Sør-Korea og en rekke tyske byer. Lime opererer dermed totalt i mer enn 120 byer og i mer enn 30 land på 5 kontinenter.

Lime vil fortsette å utvide sykkel- og sparesykkelmulighetene til nye byer, og arbeide med nye måter å tilby kjøreturer opptil 8 km, sier Ting.